Ботев (Враца) надви Ботев (Пловдив) с 3:2

Спорт 16.07.2022 08:22 Снимка: ДНЕС+

Ботев (Враца) надви Ботев (Пловдив) с 3:2

Ботев (Враца) победи съименника си от Пловдив с 3:2 в изключително атрактивен мач, с който започна вторият кръг от футболната ни efbet Лига.

„Зелените“ домакини поведоха с 2 гола за 3 минути на колумбийския си нападател Браян Переа, но пристигналият преди дни в строя на „канарчетата“ Мартин Секулич влезе на почивката и изравни с 2 бързи попадения. Те паднаха в рамките на 5 минути, а второто бе изключително красиво, с пета, ала това надали успокоява „жълто-черните“, защото резервата на домакините Мирослав Маринов вкара малко преди края, за да донесе успеха на врачани.

Гостите от Пловдив започнаха по-агресивно срещата, но постепенно врачани изравниха играта и дори поеха инициативата. В шестата минута Браян Переа стреля от дистанция, но встрани от вратата. „Канарчетата“ отговориха в ответната атака, ала изстрелът на Емануел Току бе блокиран.

Първият точен удар бе дело на Переа, ала Ханкич спаси, като после се справи майсторски и с опита на Да Силва да го преодолее. В 34-ата минута Чавдар Ивайлов пропусна от чиста позиция, на която бе изведен от Венци Христов, ала след това на сцената излезе Переа.

Колумбийският нападател откри резултата след пас на Да Силва и шут от движение в 35-ата минута, а само 3 по-късно удвои в полза на Ботев (Враца). В 38-ата футболистът с прякор Ел Коко се разписа с глава след центриране от корнер, за да позволи на домакините да се оттеглят с 2 гола преднина на почивката.

Това накара наставникът на гостите Азрудин Валентич да пусне в игра новото попълнение Мартин Секулич. Хърватският нападател се нуждаеше от няколко секунди, за да отправи първия си изстрел и от само 4 минути за дебютния си гол. В 49-ата той намали резултата, макар с доза късмет, а в 54-ата реализира истински шедьовър, за да изравни. Тогава Секулич получи от Антоан Бароан в наказателното поле и макар да се засуети, успя с пета да матира защитата на домакините – 2:2.

След 60-ата минута пък врачани имаха 3 последователни претенции за дузпа заради игра с ръка в наказателното поле на пловдивчани, ала те не бяха уважени, въпреки протестите на „зелените“.

В крайна сметка обаче те ликуваха, защото 6 минути преди края на редовните 90 появилият се от пейката Мирослав Маринов им донесе успеха. 18-годишният талант и Браян Переа комбинираха отлично, за да може младокът да оформи крайното 3:2 с диагонален изстрел, донасяйки дебютен успех на Ботев (Враца) през сезона.

Пловдивчани пък завършиха двубоя с човек по-малко заради червен картон на Па Конате в края. Те записаха втора последователна загуба и то само дни преди началото на квалификациите в Лигата на конференциите срещу АПОЕЛ (Никозия).

БОТЕВ (ВРАЦА) - БОТЕВ (ПЛОВДИВ) 3:2
1:0 Браян Переа (35)
2:0 Браян Переа (38)
2:1 Мартин Секулич (49)
2:2 Мартин Секулич (54)
3:2 Мирослав Маринов (84)

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

БОТЕВ (ВРАЦА): 76. Красимир Костов, 3. Мартин Кавдански, 4. Луис де Соуса Соарес, 8. Диего Фераресо, 9. Даниел Генов, 17. Чавдар Ивайлов, 19. Браян Переа, 21. Жан Пиер да Силва, 23. Браян Мендоса, 24. Стефан Гаврилов, 91. Венцислав Христов;

Треньор: Росен Кирилов;

БОТЕВ (ПЛОВДИВ): 13. Хидайет Ханкич, 24. Ван Хертъм, 44. Роберто Пунчец, 4. Виктор Генев, 17. Николай Минков, 15. Джеймс Ето‘о, 6. Дилан Мартенс, 3. Па Конате, 23. Димитър Тонев, 10. Емануел Току, 11. Антоан Бароан;

Треньор: Азрудин Валентич;

Стадион: "Христо Ботев", Враца;

Съдия: Георги Давидов.

CHF CHF 1 2.00269
GBP GBP 1 2.28725
RON RON 10 3.9325
TRY TRY 100 5.59629
USD USD 1 1.80911