Ботев удари босненци в първия мач, но изпусна да реши всичко преди реванша

Спорт 09.08.2024 08:33 Снимка: ДНЕС+

Ботев удари босненци в първия мач, но изпусна да реши всичко преди реванша

Гостите също показаха, че не са безопасни

Ботев (Пд) победи с 2:1 у дома Зрински (Мостар) в първи мач от третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите, за да вземе аванс преди реванша в Босна след седмица.

Българският представител ще влезе във втория двубой като фаворит, а със същия резултат в Пловдив бе надигран Марибор на старта на европейското лято на "канарчетата". Впоследствие след 2:2 в Словения, този противник бе елиминиран в Лига Европа.

Сега авансът също е от един гол, след като нигериецът Самуел Акере даде аванс на Ботев преди почивката с далечен удар, при който и рикошет помогна. Последваха три отлични ситуации за гол за домакините, но Акере, Нвачукву и Секулич ги пропуснаха.

Гостите имаха две опасни положения, и двете пред Марио Чуже - очевидно най-силния им играч. И не бе изненада, че именно той вкара в 77-ата минута изравнителния гол.

Влезе отляво в наказателното поле и с майсторски диагонален удар направи безпомощен вратаря Бернат.

Секунди по-късно обаче Ботев пак водеше - Зрински направи кошмарна грешка при изнасянета на топката пред собственото наказателно поле, тя попадна в резервата Алекса Мараш и той не сбърка - 2:1.

Пак черногорецът изпусна чиста ситуация в края на срещата - пореден момент, за който се надяваме Ботев да не съжалява след седмица на реванша в Босна.

В пет европейски мача това лято "канарчетата" са вкарали вече 7 гола, като шест от тях са дело на легионери.

Не е изненадващо, на фона на факта, че и днес 9 от 11 титуляри в жълто и черно бяха чужденци, както и 7 от 12-те играчи, записани сред резервите.

CHF CHF 1 2.07713
GBP GBP 1 2.32505
RON RON 10 3.92989
TRY TRY 100 5.17894
USD USD 1 1.76408