"Ботев" (Пд) измъкна 2:2 от невзрачен "Лудогорец" в Разград

Спорт 17.09.2023 08:36 Снимка: ДНЕС+

"Ботев" (Пд) измъкна 2:2 от невзрачен "Лудогорец" в Разград

"Ботев" (Пд) измъкна 2:2 от  невзрачния в този мач шампион  "Лудогорец" в деветия кръг на Първа лига, който се игра в Разград. С този двубой новият старши треньор на "канарчетата" Душан Керкез  направи своя дебют начело на отбора. "Канарчетата" бяха близо до победата, но позволиха на съперника им да изравни в последните секунди на дългото продължение на срещата. 

В 5-ата минута съдията Красен Георгиев отсъди дузпа в полза на шампионите за нарушение на Джеймс Ето'о срещу Бърнард Тектепей. Арбитърът обаче я отмени, след като разгледа ситуацията на системата ВАР и реши, че футболистът на домакините бил в засада. Седем минути по-късно вратарят на "жълто-черните" Даниел Кайзер изби топката след коварен шут на Бърнард Текпетей. Футболистите на "Лудогорец" установиха надмощие, а съперниците им разчитаха на контраатаки. В 27-ата минута Марсел Хайстер стреля опасно в 27-ата минута, но стражът на пловдивчани спаси.

В 43-ата минута шампионите получиха дузпа за нарушение на Джеймс Ето'о срещу Кайо Видал. Зад топката застана Олиев Вердон, който бе точен за 1:0. Две минути по-късно "канарчетата" поискаха дузпа, след като Ивелин Попов стреля, а топката се удари в ръката на Педро Нареси. Съдията обdче прецени, че няма основенre на отсъди 11-метров наказателен удар.

Шампионите натиснаха в началото на втората част. В 49-ата минута Оливие Вердон стреля опасно, но неточни. "Канарчетата" се окопитиха и в 54-ата минута влезлият на смяна Антоан Бароан отправи опасен шут, но Симон Слуга го парира. Две минути по-къкно Ивелин Попов изравни за 1:1 с майсторско изпълнение, след което подразни зрителите и получи жълт картон. Домакините реагираха и в 63-ата минута Фон Витри стреля, но не затрудни Даниел Кайзер. В 76-ата минута гостите организираха опасно контра, но Ивелин Попов стреля неточно. Седем минути по-късно влезлият на смяна Красиан Колев вкара второто попадениe за "Ботев" (Пд) с техничен удар по диагонала. Футболистите на "Лудогорец" натиснаха и в 85-ата минута Даниел Кайзер изби коженото кълбо след удар на противников играч. В деветата минута на даденото от арбитъра продължение на редовното време  домакините изравниха за 2:2 с гол на Якуб Пьотровски след като засече центриране от корнер.

CHF CHF 1 1.98461
GBP GBP 1 2.28258
RON RON 10 3.93116
TRY TRY 100 5.59045
USD USD 1 1.80361