БФС предупреди за потресаващото състояние на терените. Може да отнема домакинства

Спорт 24.07.2024 15:28 Снимка: ДНЕС+

БФС предупреди за потресаващото състояние на терените. Може да отнема домакинства

Предупреждението е към Хебър, Ботев (Враца) и Крумовград

Българският футболен съюз отправи предупреждение към три от общо осемте отбора, домакинствали мач в първия кръг на новия ни шампионат

Причината е покъртителното състояние на терените, на част от които практикуването на нормален и бърз футбол бе твърде сложна задача.

С изключение на стадиона в Разград, където Лудогорец посрещна ЦСКА, както и на този на "Васил Левски", където Септември игра с Берое, останалите тревни покрития имаха своите забележки, но осбено тревожно бе състоянието на три от тях.

Става въпрос за стадионите в Пазарджик, Враца и пловдивския квартал Коматево.

БФС сезира Лицензионната комисия за състоянието на тези три стадиона, като на клубовете са пратени писма, постановяващи нуждата от спешни мерки за подобряване на условията.

След извършване на нужните подобрение, клубовете трябва да уведомят комисиите на БФС, а ако подобренията не бъдат извършени, то е твърде вероятно следващите домакинства на Хебър, Ботев (Враца) и Крумовград да се играят на различни стадиони.

Не е ясно точно какъв е казусът с подръжката на стадиона в Коматево, защото ФК Крумовград е наемател, но Хебър и врачанския Ботев ще трябва да положат усилия, за да станат терените им годни за игра.

Особено потресаваща бе гледката на стадион "Георги Бенковски" в Пазарджик, където теренът имаше десетки нюанси на зеления цвят, но по-скоро приличаше на пасище, отколкото на място, където се практикува професионален футбол от елитна дивизия на европейска страна.

CHF CHF 1 2.07713
GBP GBP 1 2.32505
RON RON 10 3.92989
TRY TRY 100 5.17894
USD USD 1 1.76408