БФС официално обяви кога ще е конгресът

Спорт 06.12.2023 15:22 Снимка: ДНЕС+

БФС официално обяви кога ще е конгресът

Събитието ще се проведе в хотел "Маринела"

Изпълнителният комитет на Българския футболен съюз определи датата 15 март за извънредния конгрес, който трябва да се проведе след оставката на Борислав Михайлов. Събитието ще се проведе в хотел "Маринела" в столичния квартал "Лозенец".  

Както е известно, след огромното напрежение, което се създаде около мача на националния отбор с Унгария през ноември, Борислав Михайлов подаде оставка като председател на Съюза, като до новите избори длъжността ще бъде заета от Михаил Касабов. 

На базата в Бояна вече са Венцеслав Стефанов, Йордан Лечков, Димитър Георгиев, Емил Костадинов, Валентин Михов, Петър Величков и Атанас Фурнаджиев.

„Конгресът ще бъде на 15 март в хотел „Маринела“, започна Валентин Михов след заседанието на Изпълкома.

„Всички трябва да очакваме да се случи нещо. При тази ситуация в държавата и във футбола ще има много големи кандидатури. Юристите казаха, че няма проблем, че все още Михаил Касабов не е вписан като временно изпълняващ длъжността президент на БФС.“

„Имаше спорове за залата. Аз предложих залата на НС, примерно. Няма угодия. Защо да не се кандидатирам за президент на БФС? Имам опит“, продължи той.

„Трябва да сме спокойни и усмихнати“, каза още Михов.

CHF CHF 1 2.00413
GBP GBP 1 2.2865
RON RON 10 3.93029
TRY TRY 100 5.64706
USD USD 1 1.82822