БФС избира: Сегашното ръководство на БФС и опозицията си размениха нападки (НА ЖИВО)

Спорт 15.03.2024 11:42 Снимка: ДНЕС+

БФС избира: Сегашното ръководство на БФС и опозицията си размениха нападки (НА ЖИВО)

Костадинов очаква честен Конгрес, Бербатов изрази съмнения

Дългогодишният вицепрезидент на БФС Емил Костадинов, който в момента изпълнява длъжността президент, макар и временно, заяви, че очаква напрежение на Конгреса на централата днес. Легендарният футболист се спря за кратко пред медиите в хотел "Маринела", като бе лаконичен.

"Очакванията ми за Конгреса са добри. Имам фаворит, но ще го запазя за себе си. Колко пъти говорим за честността на Конгреса? Винаги е бил коректен, такъв ще бъде и днес. Три години имаше нападки, очаквам и днес", заяви Коща, видимо визирайки опозицията в лицето на кандидатурата на Димитър Бербатов.

Бербатов също не остана длъжен на сегашните шефове, намеквайки за съмнения относно броенето на гласовете.

"Искрено се надявам всички журналисти да бъдете допуснати в залата през цялото време. Да има много камери, да се покрият нужните ъгли в залата. Номера и тарикатлъци не трябва да се случват. Имаме едно на ум от миналите Конгреси, че нещо може да се случи", каза голмайстор №1 в историята на националния ни отбор.

Междувременно ЦСКА обяви подкрепата си към Бербо - това стори изпълнителният директор на клуба Филип Филипов.

"Левски", в лицето на мажоритарния собственик Наско Сираков, заяви, че ще "гласува за "Левски".

Изненадващият кандидат Георги Иванов - Гонзо заяви, че се надява за победа на този, който е най-достоен. Директорът добави, че не е усетил удари под кръста в последните дни на кампанията.

Георги Градев, който бе част от екипа на Димитър Бербатов, но после сам се кандидатира, заяви, че очаква хората да гласуват за промяната. И добави, че между Михаил Касабов и Гонзо има договорка, че при победа на Иванов, Касабов ще бъде негов вицепрезидент.

Случващото се в залата може да гледате тук:

CHF CHF 1 2.00003
GBP GBP 1 2.2837
RON RON 10 3.93021
TRY TRY 100 5.61962
USD USD 1 1.82549