Безумие в отбрана пречупи Ливърпул, Арсенал взе дербито на върха

Спорт 05.02.2024 09:05 Снимка: Getty Images

Безумие в отбрана пречупи Ливърпул, Арсенал взе дербито на върха

Ван Дайк и Алисон закопаха мърсисайдци

Арсенал спечели с 3:1 дербито от челото на Висшата лига срещу Ливърпул.

Мач, който противопостави два от трите големи претенденти за титлата, а след крайния му резултат интригата на върха става още по-завързана.

Ливърпул загуби едва втория си мач от началото на сезона във Висшата лига, като първият отново бе в Северен Лондон, но срещу Тотнъм. Все пак мърсисайдци все още държат върха с 51 точки.

Арсенал днес не позволи на мърсисайдци да се отдалечат и се приближиха на две точки с 49. Манчестър Сити пък има 46 и два мача по-малко, които може да спечели и еднолично да оглави таблицата.

Вълнуващ сезон, който ще се реши от малките детайли и грубите неточности, каквито видяхме днес.

Най-фрапираща и запомняща се ще остане тази в отбраната на Ливърпул, когато в 67-ата минута Върджил ван Дайк и вратарят Алисон не се разбраха, разминаха се с топката, а там Габриел Мартинели открадна топката и я вкара в празната врата

Иначе силното начало на мача от Арсенал доведе до откриване на резултата в 14-ата минута, когато чудесен пас на Йодегор матира отбраната на Ливърпул, а Букайо Сака вкара на празна врата.

Все пак Ливърпул се активизира и успя да изравни. Това се случи секунди преди края на първото полувреме, когато отбраната на домакините действаше изключително нелепо и комично, а това доведе до автогол на Габриел.

А втората част започна доста по-активно за Ливърпул и мърсисайдци със сигурност изглеждаха като отбора, който е по-близо до гол, докато Ван Дайк и Алисон не закопаха своите.

Макар след грешката да имаше твърде много време до края, очевидно играчите на Ливърпул не успяха да намерят своя ритъм. Това бе гол, който буквално ги пречупи, а до края гостите не направиха достатъчно поне за точка.

Малко преди края Ибрахима Конате остави Ливърпул и с човек по-малко, а нещата станаха невъзможни в началото на добавеното време, когато Тросар промуши топката между краката на Алисон за 3:1.

Със сигурност грешката на Ван Дайк и Алисон ще остане най-запомнящият се и решаващ момент в мача, а в даден момент това може да се окаже и фатална грешка в хода на сезона./Dir.bg

CHF CHF 1 1.9984
GBP GBP 1 2.28811
RON RON 10 3.93061
TRY TRY 100 5.63567
USD USD 1 1.82481