Берое повали Черно море с два латино шамара

Спорт 10.03.2024 08:54 Снимка: БТА

Берое повали Черно море с два латино шамара

Берое най-сетне спечели след три поредни загуби от началото на пролетния полусезон. И го стори срещу един от лидерите в класирането Черно море, побеждавайки варненци с 2:0 у дома в Стара Загора.

Освен първа пролетна победа, заралии сложиха край и на поредицата си от пет мача, в които така и не успяваха да реализират гол - започнала още на 3 декември миналата година при загубата от Крумовград.

Себастиян Вия си изработи дузпа в 10-ата минута на мача, след като стреля, а топката се удари в ръката на Влатко Дробаров. Проверка с ВАР потвърди съдийското решение, а Вия, който пристигна от Бока Хуниорс, отбеляза дебютното си попадения в България - 1:0.

С оглед на случилото се варненци се активизираха, но без да успеят да стигнат до изравнителен гол. И малко преди почивката понесоха втория си латино шамар за вечерта, след като колумбийското крило Вия бе открил резултата.

Аржентинецът Сегундо Пачаме направи 2:0 в 37-ата минута и то по страхотен начин. Той спря топката на гърди на дъгата на наказателното поле, а след това с неспасяем шут я прати в мрежата на Иван Дюлгеров - 2:0.

Този развой на мача бе задоволителен за домакините и през втората част те повече се бранеха, а гостите натискаха, като атаките им продължаваха да са безуспешни и в крайна сметка беройци заслужиха пъврата си победа през годината.

С победата днес старозагорци изместиха Локомотив (София) от единадесетото място и вече са там с 28 точки. Черно море остава с 51 на втората позиция - с равен брой мачове и точки с третия ЦСКА, а Лудогорец също е с 51, но с два мача по-малко и води в класирането.

CHF CHF 1 1.9984
GBP GBP 1 2.28811
RON RON 10 3.93061
TRY TRY 100 5.63567
USD USD 1 1.82481