Берое излъга Пирин с гол за 90 секунди

Спорт 30.04.2023 17:57 Снимка: ДНЕС+

Берое излъга Пирин с гол за 90 секунди

Берое успя да победи Пирин Благоевград с 1:0 в двубой от 28-ия кръг на efbet Лига.

На стадиона в Стара Загора домакините стигнаха до успеха с гол от съблекалнята и сложиха край на серията от две поредни загуби.

Берое направи мечтан старт на мача, като поведе още преди изминаването на 90 секунди. Серкан Юсеин проби по дясното крило, влезе навътре в наказателното поле и стреля с левия крак. Янко Георгиев спаси удара, но топката стигна до Густаво Каскардо, чийто опит за шут не бе успешен, но топката стигна до Симеон Мечев, който при добавката прати топката под гредата и така даде аванс на Берое.

В следващите минути темпото на игра бе ниско, като и двата отбора внимаваха много и не рискуваха с масирани атаки, като не успяха да намерят път към някоя от двете врати.

Уерди Мара си отвори пространство за изсрел от границата на наказателното поле в 35-ата минута, но топката премина на сантиметри от десния страничен стълб. Тонислав Йорданов опита да изненада Янко Георгиев в 38-ата минута, като шутира от далечна дистанция, но топката премина над напречната греда.

В първата минута на добавеното време на първата част Димитър Тонем проби през средата и комбинира с Иван Тасев, който върна топката Венцислав Бенгюзов. Опитният халф шутира, а топката прелетя опасно покрай вратата на Иван Караджов.

Пирин бе по-активният от двата отбора в началните минути на второто полувреме. Даниил Кондраков шутира в 49-ата минута, но изстрелът му бе блокиран от футболист на Берое. Последва добавка от страна на Димитър Тонев, но Караджов отрази.

Венцислав Бенгюзов шутира директно от пряк свободен удар в 56-ата минута, но топката премина над напречната греда и не затрудни Иван Караджов. Иван Тасев центрира остро към наказателното поле, а топката тръгна по посока на вратата, но Иван Караджов успя да избие топката в последния момент в 69-ата минута.

CHF CHF 1 2.01778
GBP GBP 1 2.26558
RON RON 10 3.93084
TRY TRY 100 5.65362
USD USD 1 1.83957