Бербатов се кандидатира за президент на БФС

Спорт 08.12.2023 11:45 Снимка: ДНЕС+

Бербатов се кандидатира за президент на БФС

Димитър Бербатов ще се кандидатира за президент на Българския футболен съюз. Той обяви новината на пресконференция в петък, предаде БГНЕС.

„Ясна е датата на Конгреса, следователно е напълно нормално и професионално аз, излизайки пред футболната общественост, да обявя кандидатурата си за президент на БФС. Да представим част от основните принципи и приоритети, които сме заложили в нашата програма, основните стълбове в нея", заяви Бербатов.

По-рано днес от Българския футболен съюз излязоха със съобщение по повод коментарите около предстоящия конгрес, който ще се проведе на 15 март догодина. От БФС уверяват, че оставката на Борислав Михайлов е факт.

Преди десетина дни след огромен обществен натиск и кървав протест бившият вратар и капитан на България Борислав Михайлов подаде оставка.

Още през ноември Бербатов изрази съмнение, че оставката на Михайлов е истинска.

"Оставката всички я чухме. Сега временно изпълняващ длъжността ще е Михаил Касабов. Той вече го е правил това. За да е всичко както трябва, той трябва да бъде вписан в Търговския регистър в 7-дневен срок. Ако това не се случи, значи нещо се мъти", каза Димитър Бербатов.

Много важно е и къде ще бъде проведен конгресът на БФС, каза още той. Според него трябва да е.отново в НДК, а не в хотели, където има много тъмни стаички, в които да се случват различни непочтени неща и да е възможна смяна на бюлетини.

Предният конгрес на БФС, на който Михайлов победи Бербатов с разлика от един глас и съмнения за манипулация на гласуването, бе проведен в НДК. Той обаче бе изцяло "затъмнен". Сега Бербатов призова всички медии да бъдат допуснати да отразяват конгреса от първата до последната минута.

CHF CHF 1 2.00003
GBP GBP 1 2.2837
RON RON 10 3.93021
TRY TRY 100 5.61962
USD USD 1 1.82549