Байерн удари Лайпциг и докосва девета поредна титла

Спорт 04.04.2021 08:05 Снимка: ДНЕС+

Байерн удари Лайпциг и докосва девета поредна титла

Байерн Мюнхен надви РБ Лайпциг като гост с 1:0 в дербито на 27-ия кръг в германската Бундеслига.

Шампионите, които влязоха в двубоя за първи път без Роберт Левандовски след международната пауза, когато полският нападател получи травма, оставяща го за месец в лазарета, стигнаха до ключовата победа в края на първото полувреме. В герой за Ханзи Флик и компания се превърна Леон Горецка, който материализира подаване на Томас Мюлер. Домакините, водени от Юлиан Нагелсман, имаха своите възможности, но в крайна сметка отправиха едва два точни удара по посока вратата на Мануел Нойер.

Разликата на върха между двата състава е вече седем точки при седем оставащи кръга, като самият Нагелсман по-рано на пресконференция бе обявил, че при поражение шансовете на тима му за сребърната салатиера на практика се изпаряват. Лайпциг няма причина да се притеснява за мястото си в топ 4, тъй като води с цели 14 точки на петия Борусия Дортмунд след днешното поражение на „жълто-черните“ от четвъртия в таблицата Айнтрахт Франкфурт с 1:2.

„Биковете“ по всяка вероятност ще насочат усилията си към турнира за Купата на Германия след отпадането от Ливърпул в осминафиналите на Шампионска лига. Лайпциг е на полуфинал за домашната купа, където чака победителя от Ян Регенсбург и Вердер. В другия полуфинал двойката е Дортмунд – Холщайн Кил, който по-рано отстрани вече бившия носител на трофея Байерн. Баварците приемат Пари Сен Жермен в първи четвъртфинал от ШЛ идната седмица, преди да играят у дома с Унион Берлин за първенство. За Лайпциг предстои гостуване на Вердер./БГНЕС

CHF CHF 1 1.99351
GBP GBP 1 2.28037
RON RON 10 3.93361
TRY TRY 100 5.60402
USD USD 1 1.80827