Барса изпусна точки, двама се контузиха

Спорт 04.03.2024 10:34 Снимка: АР/БТА

Барса изпусна точки, двама се контузиха

Барселона си тръгна с гняв в очите от Страната на баските след 0:0 в късния неделен мач от Ла Лига. Не само заради резултата, но и заради обстоятелства в двубоя, които вбесиха треньора Шави.

Той полудя срещу рефера Алехандро Ернандес в средата на второто полувреме, когато Ламин Ямал изглежда бе съборен в наказателното поле, но дузпа не бе отсъдена.

А по това време Шави вече бе се държал два пъти за главата, когато Френки де Йонг (в средата на първата част) и Педри - в последните секунди преди почивката, се наложи да бъдат заменени с контузии. И двамата със сигурност няма да играят десетина дни, което означава, че са аут и за реванша срещу Наполи в Шампионската лига на 12 март.

Барселона изпусна и отлична възможност да се изкачи на второ място след загубата на Жирона като гост на Майорка (0:1). Още по-ключово - трите точки в Билбао щяха да доближат само на 6 каталунците от лидера Реал Мадрид.

При това - с предстоящ пряк двубой, макар и в столицата.

Тимът на Шави изпусна няколко добри положения, а домакините имаха и огромен късмет в една ситуация, когато вратарят Симон не успя да улови топката след далечен прехвърлящ удар, но тя бе изчистена от голлинията от бранител.

"Лъвовете" от Билбао се задоволиха с реми, нямаха и много сили, след като направиха много силен мач три дни по-рано в реванша от полуфиналите за Купата на краля, елиминирайки Атлетико Мадрид с 3:0.

Реал води с 66 точки, Жирона има 59, Барселона е с 58. Следват Атлетико Мадрид с 55 и Атлетик с 50.

CHF CHF 1 2.00003
GBP GBP 1 2.2837
RON RON 10 3.93021
TRY TRY 100 5.61962
USD USD 1 1.82549