Бърни Екълстоун: За Путин бих поел и куршум

Спорт 30.06.2022 19:31 Снимка: ДНЕС+

Бърни Екълстоун: За Путин бих поел и куршум

Британският бизнесмен и бивш пилот от Формула 1 Бърни Екълстоун заяви, че за президента на Русия Владимир Путин „все още би поел куршум“.

Ексцентричният президент на администрацията на Формула 1 направи това изявление в интервю за Good Morning Britain.

Изказването му идва след атаката над мола в Кременчук. Според него ударът по цивилните граждани в града, който се намира на 300 километра от фронтовата линия, „не били умишлени“.

Екълстоун спомена и президента на Украйна в интервюто си. Той напомни, че Володимир Зеленски е бил комик преди войната и че според него „иска да си остане такъв“, предава "Офнюз".

Бившият пилот на Формула 1 заяви, че инвазията над Украйна „можела да свърши по различен начин, ако Зеленски си говорил с Путин“.

„Разбирам, че преди е бил комик и мисля, че той все още иска да продължи с тази професия... Мисля, че ако той беше обмислил нещата, определено щеше да положи големи усилия да говори с г-н Путин, който е разумен човек и щеше да го послуша и вероятно да направи нещо по въпроса“, каза Екълстоун.

Според него Путин прави това, което смята за правилно за страната си.

Бърни Екълстоун в цялото интервю демонстрира одобрение за действията на руския президент. На въпрос за хилядите отнети животи в Украйна, той отговори:

"Не беше умишлено... И съм сигурен, че ако Украйна искаше да излезе от ситуацията, можеше да го направи.“

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648