Австралиец за малко да се удави в олимпийския сърф

Спорт 30.07.2024 22:35 Снимка: Getty Images

Австралиец за малко да се удави в олимпийския сърф

Джак Робинсън със силни думи за океана

Австралиецът Джак Робинсън разказа, че се е разминал на косъм от това да се удави по време на олимпийското състезание по сърф в Таити. Надпреварата е чат от програмата на Олимпиадата в Париж, но се провежда във Френска Полинезия - на повече от 15 000 километра разстояние от столицата на Франция.

Робинсън се класира за четвъртфиналите на надпреварата, след като спечели срещу Джон Флорънс от САЩ, но след съревнованието помежду им в райското кътче в Тихия океан разказа, че е имал ужасни преживявания под водата, разминавайки се със смъртта.

"Почти се озовах между две вълни, влачеха ме по дъното и не ми оставаше много време. Сетих се за много други момчета, на които им се е случвало това", разказа австралиецът.

"Останалите спортове се играят на кортове или стадиони. Ние обаче сме в океана - най-големият и мощен източник на живот на планетата. Вълните са много мощни. В никой друг спорт няма такова нещо. Може би е като лавина, която те връхлита в планината. Бих го сравнил с това. Наистина е опасно и много лудо", допълни той.

За втора поредна Олимпиада сърфът е част от програмата на най-голямото спортно събитие в света.

При дебютната си поява в Токио преди три години надпреварата при мъжете бе спечелена от Итало Ферейра от Бразилия.

Сега, три години по-късно, вече има и женско състезание.

Медалистите ще станат ясни утре - на 31 юли.

CHF CHF 1 2.03902
GBP GBP 1 2.32118
RON RON 10 3.93005
TRY TRY 100 5.46018
USD USD 1 1.80694