Атлетико си върна първото място, но отново стъпи накриво

Спорт 12.04.2021 13:06 Снимка: ДНЕС+

Атлетико си върна първото място, но отново стъпи накриво

Атлетико Мадрид допусна нова грешна стъпка в битката за титлата в Ла Лига, след като в среща от 30-ия кръг на първенството не успя да победи като гост Бетис, завършвайки наравно 1:1 в Андалусия.

Играчите на Диего Симеоне започнаха по-добре мача и откриха още в 5-та минута чрез Яник Караско, който получи асистенция от Анхел Кореа. Четвърт час по-късно обаче домакините възстановиха паритета чрез Кристиян Тейо. До края на двубоя и двата отбора имаха своите шансове за гол, но в крайна сметка резултатът остана непроменен.

„Дюшекчиите“ си върнаха първата позиция от градския съперник Реал, който окупира върха след победата над Барселона с 3:1 в поредното издание на Ел Класико в събота. Разликата между двата тима от столицата е едва точка, като на две от Атлетико е съставът на каталунците, осем кръга преди края на шампионата. Бетис е на шеста позиция с равен брой точки с петия Реал Сосиедад, но с по-слаби показатели в преките мачове. В следващия кръг Атлетико приема Ейбар, докато Бетис е домакин на Валенсия.

В останалите срещи от неделната програма, Осасуна и Гранада стигнаха до победите при гостуванията съответно на Виляреал и Валядолид, докато Валенсия стигна до равенство 2:2 у дома с Реал Сосиедад./БГНЕС

CHF CHF 1 2.01778
GBP GBP 1 2.2902
RON RON 10 3.93068
TRY TRY 100 5.65181
USD USD 1 1.83853