Атлетико Мадрид остана на полпозишън за титлата след драматичен успех над Осасуна

Спорт 17.05.2021 10:42 Снимка: БГНЕС

Атлетико Мадрид остана на полпозишън за титлата след драматичен успех над Осасуна

Отборът на Атлетико Мадрид се доближи на една победа от шампионската титла в Испания, след като победи Осасуна с 2:1 у дома в двубой от предпоследния кръг на Ла Лига. В същото време Барселона загуби и теоретични шансове да стане шампион след домакинско поражение от Селта с 1:2, докато Реал Мадрид запази шансове да защити титлата си след успех с 1:0 при гостуването си на Атлетик Билбао.

На "Естадио Уанда Метрополитано" Атлети бе много близо до това да даде инициативата на градския си съперник, след като изостава в резултата срещу Осасуна след попадение на Анте Будимир в 75-та минута. 15 минути преди това гол на Стефан Савич за домакините бе отменен заради засада след решение на ВАР. Възпитаниците на Диего Симеоне успяха да изравнят в 82-та минута чрез Ренан Лоди след страхотна асистенция на Жоао Феликс, а две минути преди края на редовното време ветеранът Луис Суарес отбеляза скъпоценен гол за Атлетико след подаване на Яник Ферейра-Караско.

По този начин кръг преди края Атлетико Мадрид продължава да има две точки преднина пред втория Реал Мадрид. В последния кръг Атлети гостува на борещия се за оцеляване тим на Валядолид, който заема 19-та позиция, докато Реал приема седмия Виляреал. Ако Атлетико и Реал завършат с равен брой точки (при равенство на Атлетико и победа за Реал), то шампион ще бъде тимът на Зинедин Зидан заради предимството в преките двубои.

Последният кръг в Ла Лига ще се играе на 23 май от 19:00 часа българско време./БГНЕС

CHF CHF 1 2.01778
GBP GBP 1 2.26558
RON RON 10 3.93084
TRY TRY 100 5.65362
USD USD 1 1.83957