Арсенал продължи в шампионското темпо и ще нощува на върха във Висшата лига

Спорт 07.04.2024 12:58 Снимка: Getty Images

Арсенал продължи в шампионското темпо и ще нощува на върха във Висшата лига

Арсенал продължи с шампионското темпо и наглед с лекота взе мач, който бе смятан за един от най-коварните до края на сезона.

"Артилеристите" нямаха проблеми срещу евроучастника Брайтън, побеждавайки го убедително с 3:0 на собствения му терен.

Всичко това означава, че Арсенал се завръща на върха във Висшата лига, поне до утре вечер.

"Артилеристите" събраха актив от 71 точки, като имат с една повече от своите преследвачи Ливърпул и Манчестър Сити. Все пак мърсисайдци могат да променят това утре, когато ще изиграят мача си от този кръг, който обаче е голямото дерби на английския футбол срещу Манчестър Юнайтед, при това на "Олд Трафорд".

Но поне до изиграването на този мач Арсенал е лидер и с точка аванс пред преследвачите си, а това се случи с трета поредна суха мрежа и с десетата победа в последните 11 мача на ниво Висша лига.

Наистина шампионска серия, в която Арсенал победи единия си директен конкурент Ливърпул и направи реми в дома на другия - Манчестър Сити.

Резултатът в днешния мач бе открит от Букайо Сака, който в 33-ата минута се разписа от дузпа, а двата тима се оттеглиха при този резултат на почивка.

Малко, след като бе изминал час игра Арсенал успя да удвои чрез Кай Хаверц, което до голяма степен реши всичко на Южния бряг.

Все пак Арсенал успя да вкара и трети гол пет минути преди края, когато Леандро Тросар бе точен за 3:0.

Така Арсенал продължи с шампионско темпо, но с визитата на Брайтън в никакъв случай не се изчерпаха трудните и ключови мачове до края на сезона.

В оставащите си седем срещи Арсенал ще трябва да играе кървави лондонски дербита с Челси и Тотнъм, още следващия кръг ще приеме члена на топ 4 Астън Вила, а в предпоследния кръг ще трябва да гостува и на "Олд Трафорд".

Днешния ден не решава нищо в тройния възел на върха в Англия, но поне към настоящия момент, Арсенал е с точка повече от своите опоненти.

CHF CHF 1 2.00413
GBP GBP 1 2.2865
RON RON 10 3.93029
TRY TRY 100 5.64706
USD USD 1 1.82822