Арестуваха на летището в Мадрид скандалния Рубиалес, но не заради целувката

Спорт 03.04.2024 19:16 Снимка: ДНЕС+

Арестуваха на летището в Мадрид скандалния Рубиалес, но не заради целувката

Бившият шеф на испанския футбол е обвиняем за финансови престъпления

Бившият президент на Испанската футболна федерация Луис Рубиалес беше задържан директно на летище "Барахас" в Мадрид при кацането си в страната днес по обяд. Той се прибра от Доминиканската република.

Преди дни беше издадена заповед за ареста на Рубиалес по подозрение във финансови измами от времето му като шеф на централата. В тази връзка властите го задържаха веднага при преминаването на граничния контрол. Оттам той беше изведен през страничен изход и откаран с микробус.

Припомняме, че на 20 март бяха извършени претърсвания и изземвания в централата на Испанската федерация, в дома на Рубиалес в Гранада и на други адреси, а бяха направени и няколко ареста.

Предполагаемите престъпления са корупция, пране на пари и други нередности, извършени през последните пет години от мандата на бившия президент. Конкретно обект на разследване е контрактът със федерацията на Саудитска Арабия, според който турнирът за Суперкупата на Испания се премести в азиатската държава.

"Кадена Сер" съобщава, че в дома и в хотелската стая на един от близките сътрудници на Рубиалес са били открити 320 000 евро в кеш.

Отделно Рубиалес е разследван за случая с целувката на Джени Ермосо, като по това обвинение прокуратурата иска 2,5 години затвор за него.

Самият бивш президент отрича вина и дори се съгласи да се завърне в Испания по-рано, след като по принцип планираше да го стори на 6 април.

CHF CHF 1 2.013
GBP GBP 1 2.28956
RON RON 10 3.93393
TRY TRY 100 5.68004
USD USD 1 1.83612