Арестуваха двама, изнудвали семейството на Шумахер за милиони евро

Спорт 24.06.2024 14:32 Снимка: ДНЕС+

Арестуваха двама, изнудвали семейството на Шумахер за милиони евро

Предполага се, че отново става дума за изтичане на снимки

Полицията в Германия арестува двама мъже по подозрение, че са изнудвали семейството на легендарния пилот от Формула 1 Михаел Шумахер. Те са били задържани в град Вупертал в западната част на Германия, близо до Дюселдорф.

Медиите в страната пишат, че за момента има малко информация за случая, като само споменават, че става дума за милиони евро.

Това обаче далеч не е първи случай на изнудване.

Германският телевизионен канал RTL получи предложение да закупи срещу 1 милион евро болнична снимка със седемкратния световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер от 2013 година, направена малко след претърпения ски инцидент. Тогава продавачът на ценния кадър е останал анонимен, но е обяснил, че фотото е направено от непосредствена близост.

През 2017 г. пък мъж заплаши децата на пилота и поиска 900 000 евро. Тогава полицията успя да задържи 25-годишния изнудвач, след като той предостави на семейството имейл и сметка, по която да преведат парите.

От 2013 г. насам 7-кратният шампион на Формула 1 е в състояние на будна кома, след като пострада по време на ски ваканция. Информациите за здравословното му състояние са оскъдни, като семейството му предпочита да не дава изявления, въпреки огромния интерес

Наскоро беше продадена колекция от часовници на пилота за 4,5 млн. евро. С парите трябва да се подпомогне лечението му, което възлиза на 7 милиона евро на година.

Според медиите в Германия пък наличието на изнудвачи означава, че някъде все пак нерегламентирани снимки на Шумахер, като притежателите им опитват да ги изтъргуват на максимално добра цена. Засега това не се случва и семейството на Шумахер всеки път сезира полицията, но опитите продължават.

CHF CHF 1 2.03647
GBP GBP 1 2.31213
RON RON 10 3.92903
TRY TRY 100 5.56076
USD USD 1 1.82856