Английската Футболна асоциация е готова с рекордна заплата на следващия селекционер

Спорт 21.07.2024 16:58 Снимка: ДНЕС+

Английската Футболна асоциация е готова с рекордна заплата на следващия селекционер

Англия стартира процеса на намиране на следващия селекционер на националния отбор в понеделник, съобщават днес медиите на Острова. Набелязаните "цели" са няколко, включително някои от най-големите имена в професията.

Футболната асоциация, която печели най-добри пари от всяка друга на планетата заради колосалните продажби на фланелки и други аксесоари на отбора, както и от сериозните приходи от трите последни турнира, на които се представи силно и стигна далеч, е заделила много голяма сума за каузата.

Според "The Athletic" заплатата на новия селекционер може да стигне до 12 милиона евро на година, ако той е име от ранга на Юрген Клоп или Пеп Гуардиола. Това е абсолютен рекорд за национален треньор в историята.

Според медиите в Германия, с Клоп мисията е невъзможна. Бившият наставник на Борусия (Дортмунд) и Ливърпул категорично е решил да почива от футбол до идното лято, а след това да вземе решение за бъдещето си.

Но то вероятно ще е свързано с родината му, като се засилват слуховете за завръщане в Дортмунд или да изпълни мечта, за която често е говорил - да поеме Щутгарт, отбора на неговото сърце като дете.

Гуардиола има още година договор с Манчестър Сити, но на масата е оферта да удължи контракта с още 3 години там.

Еди Хау, друг треньор, спряган за поста, даде голямо интервю пред "Гардиън" и ясно заяви, че иска да продължи да води Нюкасъл. Така три от най-споменаваните имена изглежда са недостижими.

Като фаворит към момента се очертава Греъм Потър, водил Брайтън и Челси, а сега свободен.

CHF CHF 1 2.0386
GBP GBP 1 2.31794
RON RON 10 3.93385
TRY TRY 100 5.46346
USD USD 1 1.80095