Анге Постекоглу е новият мениджър на Селтик

Спорт 10.06.2021 12:30 Снимка: ДНЕС+

Анге Постекоглу е новият мениджър на Селтик

Бившият селекционер на Австралия Анге Постекоглу бе назначен за нов мениджър на шотландския гранд Селтик, съобщиха от пресслужбата на клуба.

55-годишният австралиец подписа 12-месечен контракт и запълни вакантния пост за постоянно след оставката на Нийл Ленън през февруари. „Селтик е щастлив да обяви назначението на Анге Постекоглу на позицията футболен мениджър. Анге се присъединява към Селтик от Йокохама Ф. Маринос, където стана шампион в Джей-лигата. Той има и титли на Премиършип и Чемпиъншип в австралийската А-лига“, се казва в клубно изявление.

Постекоглу изведе Австралия до първи триумф в Купата на Азия през 2015. Неговото назначение слага край на търсенето за нов наставник на Селтик, който се беше насочил към бившия мениджър на Борнемут Еди Хау. Въпреки това, преговорите с англичанина пропаднаха в края на май.

Независимо, че не беше техен първи избор, Постекоглу сподели, че е щастлив от назначението си. „Възможността, която ми бе предоставена, е една от най-големите във футбола и отговорността да водя този величествен футболен клуб в бъдеще е такава, на която ще се насладя искрено. Селтик е едно от имената в световния футбол, няма съмнение в това – огромен клуб, страхотна футболна институция и толкова повече – истинска история, истинска субстанция, истинска автентичност и истинска душа“, каза той в свое съобщение.

Той е изправен пред много предизвикателства, за да възвърне надмощието на Селтик над вечния съперник Рейнджърс. Ленън плати цената за слабата кампания в търсенето на десета последователна шампионска титла, като тимът завърши на цели 25 точки от Рейнджърс, воден от бившия полузащитник на Ливърпул Стивън Джерард./БГНЕС

CHF CHF 1 2.00269
GBP GBP 1 2.28725
RON RON 10 3.9325
TRY TRY 100 5.59629
USD USD 1 1.80911