Ананиев: Мачът започна със спазване на мерките

Спорт 09.07.2020 20:18 Снимка: ДНЕС+

Ананиев: Мачът започна със спазване на мерките

Мачът започна със спазване на мерките. Това заяви здравният министър Кирил Ананиев на днешния си извънреден брифинг, визирайки финала за Купата на България между ЦСКА и Локомотив Пд. На брифинга стана ясно, че стадионите отново затварят за публика, предаде репортер на БГНЕС.

Вече подписах заповедта за противоепидемичните мерки. Всички колективни и индивидуални спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер на открито и закрито ще се провеждат без публика. Заповедта влиза в сила от утре 10 юли от 0:00 часа. Второ, не се разрешават посещенията в пиано барове, нощни барове, дискотеки, нощни клубове и всички нощни заведения за развлечения на закрито. Посещенията в тези заведения на открито се допускат при заетост от 50% общ капацитет и спазване на физическа дистанция от 1,5 м и всички останали мерки. Трето, забраняват се групови празненства с присъствие над 30 души на открито и закрито – сватби, балове, кръщенета. Те могат да се провеждат, но до 30 души, с дистанция от 1,5 м и всички останали противоепидемични мерки“, започна Ананиев.

На въпрос на БГНЕС относно това защо е било допуснато неспазването на социална дистанция във финала за Купата на България между ЦСКА и Локо Пд и кой ще поеме отговорност за положителните проби след срещата, той отвърна: „Аз напуснах стадиона, след като видях накъде вървят нещата и то с много голямо неудовлетворение и ядосан до крайна степен. Мачът започна със спазване на правилата – през седалка и през ред. След това, заради емоцията на стадиона, младите хора забравиха за всичко. Ние гласувахме доверие на българските граждани, за да ги върнем към нормалните условия, но щом не става, веднага предприемаме нови решения“, каза Ананиев по отношение на финала за Купата на България между ЦСКА и Локомотив Пд.

Припомняме, че след спора за трофея на Националния стадион „Васил Левски“ на 1 юли и празненствата в Пловдив, двама футболисти на Локомотив са с коронавирус, като има съмнение за още заразени. Четирима запалянковци на „смърфовете“ също са COVID-19. В резултат на това днешният двубой от 30-ия кръг на Първа лига между Локо Пд и ЦСКА на „Лаута“ ще се играе пред празни трибуни. /БГНЕС

CHF CHF 1 1.99351
GBP GBP 1 2.28037
RON RON 10 3.93361
TRY TRY 100 5.60402
USD USD 1 1.80827