Алкарас и Надал са на четвъртфинал в Париж

Спорт 31.07.2024 08:56 Снимка: Getty Images

Алкарас и Надал са на четвъртфинал в Париж

Ден след загубата си на сингъл срещу Новак Джокович, която сложи край на участието му в този тенис турнир на Олимпиадата, Рафаел Надал има повод да се усмихне. Легендарният Крал на клея, в партньорство със следващата голяма звезда на испанския тенис, а именно Карлос Алкарас, се класира за четвъртфинал в надпреварата на двойки в Париж. Това се случи след трудна, но със сигурност сладка трисетова победа - 6:4, 6:7(2) и 10:2 в шампионския тайбрек срещу нидерландците Талон Грикспор и Уесли Колхоф.

Дуетът "Надалкарас" прекара почти два часа и половина на корт "Сюзан Ленглен", за да си подпечата билета към най-добрите осем останали двойки в тениса във френската столица.

Нидерландците от самото начало дадоха да се разбере, че не са излезли на разходка, но в крайна сметка в седмия гейм на първия сет допуснаха пробив, който се оказа ключов за развитието на тази част - 6:4 за испанците.

Брейкове във втория сет липсваха, макар и двата тандема да стигнаха до няколко такива възможности. Но без да ги оползотворят и така дойде ред на тайбрек, който бе на сметката на "лалетата" - след два пробива и 7:6(2) в тяхна полза.

В шампионския тайбрек до 10 точки, който решава изхода при равен резултат в двойките, испанците бяха просто неудържими. Те започнаха с 5:0, след което все пак дадоха точка на противниците си, които нямаха шанс за нещо повече и така след 10:2 Рафа и Карлитос взеха още една победа.

В четвъртфиналите обаче ги очаква още по-труден тест - американската двойка Остин Крайчек и Равив Рам. Първият има една титла от Големия шлем при дуетите, докато Рам е шести в света и е шесткратен шампион от най-големите турнири в света при тандемите.

Те са поставени под №4 в схемата на олимпийския турнир.

CHF CHF 1 2.03902
GBP GBP 1 2.32118
RON RON 10 3.93005
TRY TRY 100 5.46018
USD USD 1 1.80694