5 червени картона в 3 мача: Локо и Арда дадоха своя дан към първенството с корида в Пловдив

Спорт 21.07.2024 08:37 Снимка: ДНЕС+

5 червени картона в 3 мача: Локо и Арда дадоха своя дан към първенството с корида в Пловдив

Любослав Пенев стартира с победа начело на Локомотив Пловдив, макар и да ръководи отбора по телефона от трибуните заради наказание.

"Смърфовете" надвиха Арда у дома с 1:0 в първия си двубой от новия сезон и поне временно излеязоха начело в класирането, а мачът добави още два червени картона към статистиката от началото на кампанията.

Всичко най-интересно в мача се случи в гръмотевични финални минути на първото полувреме, което се игра с цели 13 минути допълнително време.

Eфе Али вкара гол за Локомотив в 41-вата минута, когато Анатолий Господинов спаси шут на Христо Иванов, но при добавката Али се разписа. В 4-ата минута от добавеното време на първата част гол на Тонислав Йорданов за Арда не бе зачетен заради засада след преразглеждане на ситуацията с ВАР.

Това покачи напрежението на терена и се стигна до грозни сцени.

Голмайсторът на "черно-белите" Али бе изгонен с директен червен картон в 11-ата минута от продължението на първата част за грубо нарушение срещу Цонев и караница с Тонислав Йорданов, като в същата ситуация бе изгонен и нападателят на Арда.

Така от началото на сезона червените картони в българския футбол вече са 5 - в само 3 мача.

През втората част, вече с човек по-малко, двата отбора продължиха да са равностойни, но в крайна сметка домакините успяха да удържат аванса си и да стартират с успех новия сезон.

CHF CHF 1 2.0386
GBP GBP 1 2.31794
RON RON 10 3.93385
TRY TRY 100 5.46346
USD USD 1 1.80095