20% спад в продажбите на Тотото след срива на системата. Касиерките са в готовност за напускане

Спорт 10.06.2024 16:00 Снимка: ДНЕС+

20% спад в продажбите на Тотото след срива на системата. Касиерките са в готовност за напускане

С близо 20% спад в продажбите на Тотото след срива на системата. Касиерките са в готовност за напускане заради лоши условия на труд, съобщават източници на Tribune.bg.

След като Ви предоставихме редица факти и обстоятелства около БСТ и отпадането на системата им поради некомпетентността и некадърността на назначения от ПП-ДБ Георги Тарлеков, се натъкнахме на неприятни факти вследствие от срива. Средно с около 20% спад на продажбите отчитат различни касиерки в София спрямо периода преди срива в системата.

„Такъв спад е невиждан. Дори и след падане на голям джакпот не сме имали такъв отлив на играчи“, коментира касиерка.

Очевидно спадът е сериозен и щетите, за които предупредихме, ще имат много дългосрочен негативен ефект, който трудно може да бъде остойностен. Заплатите на касиерките се формулират на база процент от приходите, това директно означава сериозен спад във възнагражденията им. Касиерките масово се готвели за напускане поради лоши условия на труд и предвидимо по-ниско заплащане, а молбите за напускане се увеличават с всеки изминал ден.

Впоследствие това би означавало още малко приходи и по този начин се влиза в спирала, от която не е ясно какъв ще бъде изходът.

Във всички пунктове, посетени от наши журналисти, се натъкнахме на притеснение, омраза и неприязън към „Началството“.

„Нищо не правят за нас а само изискват, нямам климатик в пункта, а идват жеги. Питала съм 10 пъти и нищо. Тези трябва да си ходят незабавно“,- коментира огорчена касиерка.

Основните коментари бяха, че след като ги оставили няколко дни да стоят безпричинно в пунктовете при неработеща система, няма да получат и стотинка за престоя си. Напрежението на всички служители към ръководството на Тотализатора е достигнало връхна точка.

CHF CHF 1 2.04264
GBP GBP 1 2.31555
RON RON 10 3.92974
TRY TRY 100 5.53808
USD USD 1 1.82549