Zoom: плановете за разрастване на видео платформата през 2021 г.

Наука 28.12.2020 17:42 Снимка: ДНЕС+

Zoom: плановете за разрастване на видео платформата през 2021 г.

Допреди началото на 2020 г. Zoom бе сравнително неизвестно име, а видео разговорите бяха по-скоро изключение, отколкото норма.

В рамките на само няколко месеца след обявяването на световна пандемия акциите на Zoom скочиха с над 500%, а стабилната и богатата откъм функции видео връзка се превърна в ежедневна необходимост.

Пресилено е да вярваме, че през 2021 г. вирусът ще изчезне като с магическа пръчка, но всеобщото очакване е, че ще можем да се върнем към някои от старите си навици, благодарение на вече навлизащите в много страни ваксини.

Като всяка компания, яхнала вълната на успеха, Zoom трябва да направи максимума, за да остане в мислите и в компютрите ни, когато лека по лека започнем да се връщаме към офисите и училищата, както мнозина прогнозират, че ще се случи догодина.

Затова и компанията крои планове да не изостава, а да продължи да се противопоставя на най-големите в бранша, чийто софтуерни пакети завземаха по-голямата част от работния и учебния процес преди пандемията.

Наскоро високопоставени служители в Zoom са разкрили пред The Information, че компанията възнамерява да скочи в още по-открит двубой с Microsoft и Google и да пусне еквивалентни на техните услуги през идните месеци.

Конкретно става дума за имейл, календар и услуга за съобщения, които биха задържали голяма част от клиентите, спечелени в разгара на 2020 г.

Целта е Zoom да се превърне не просто в приложение за видео комуникации, но в цялостна софтуерна платформа, способна да задоволява нуждите на бизнеса и образованието.

Към момента Zoom се интегрира с услуги като Dropbox и Asana, но далеч не може да се мери с екосистемите на Google и Microsoft, които от години предлагат всевъзможни опции за обмен на данни и комуникация./lifestyle.bg

CHF CHF 1 1.78029
GBP GBP 1 2.24671
RON RON 10 4.01196
TRY TRY 10 2.1691
USD USD 1 1.61359