Принц Уилям с острите критики към туристическите полети в Космоса

Наука 18.10.2021 14:51 Снимка: ДНЕС+

Принц Уилям с острите критики към туристическите полети в Космоса

Миналата седмица след еднодневно отлагане Уилям Шатнър се превърна в най-възрастният човек, който е имал възможността да лети в Комоса.

И ако актьорът, и Джеф Безос и компания се радват за постижението, то не всички са на тази вълна - принц Уилям например. Пред BBC Уилям разкритикува не само полета на Уилям Шатнър, но и тези преди него, в които участници бяха съвсем обикновени хора, а не астронавти.

Принц Уилям смята, че трябва да впрегнем най-великите умове на планетата в опит да я спасим, а не да търсим следващо място, на което да живеем в бъдеще. И сме сигурни, че не само той е на това мнение.

В интервю за Entertainment Tonight обаче Уилям Шатнър отвърна на кралския удар. Според актьора принц Уилям не е разбрал идеята на този тип полети. 

Шатнър твърди, че целта не е просто няколко човека да могат да се похвалят, че са били в Космоса.

"Бих казал на принца, и се надявам, че това ще достигне до него, че това е малка стъпка към извеждането на всички замърсяващи индустрии извън пределите на планетата."

Според Шатнър, би могло да се построи база на над 400 километра над земната повърхност и произведената там енергия да се връща към Земята, пише Fox News./lifestyle.bg

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448