Илон Мъск, Starship и най-важният проект на SpaceX

Наука 09.06.2020 17:51 Снимка: ДНЕС+

Илон Мъск, Starship и най-важният проект на SpaceX

След скорошния успех с изстрелването на Falcon 9 и изпращането на двама астронавти на Международната космическа станция, Илон Мъск е още по-мотивиран да постигне голямата си цел - туристически пътувания в космоса и кацане на Марс.

Създателят на SpaceX е изпратил имейл до всички свои близо 7000 служители, с който ги уведомява, че всички усилия на компанията трябва да се насочат към нейния основен приоритет - космическият кораб Starship, който ще се използва за мисии на NASA до Луната и многократен превоз на до 100 пътника до Марс.

Последният тест на четвъртия прототип бе неуспешен и завърши с експлозия секунди след опита за изстрелване.

Затова сега Мъск иска възможно най-скоро да се разработи новото и подобрено поколение Starship, с което да се доближи с още една стъпка до поредното революционно постижение.

Преди време милиардерът сподели мнението си, че най-вероятно ще е необходимо създаването на поне 20 прототипа (и поне толкова тестови изстрелвания), за да се стигне до създаването на перфектното космическо превозно средство.Some beautiful new Starship renders 

Но знаем, че когато си науми нещо, то няма как да не се осъществи - рано или късно. В този случай - колкото по-рано, толкова по-добре, защото конкуренцията диша във врата. Плановете на Мъск са първият полет до Червената планета да се извърши през 2024-2025 г.

Освен това, той държи всичко по връщането на Crew Dragon с Боб Бенкин и Дъг Хърли обратно на Земята да протече без никакви грешки и пропуски, пише Business Insider.

CHF CHF 1 1.83044
GBP GBP 1 2.17464
RON RON 10 4.03738
TRY TRY 10 2.51315
USD USD 1 1.72639