Google с приложение, което ще диагностицира състоянието на кожата, косата и ноктите ни

Наука 27.05.2021 19:40 Снимка: ДНЕС+

Google с приложение, което ще диагностицира състоянието на кожата, косата и ноктите ни

Google се радва на пазарен дял от 90% и нищо чудно, че търсачката на гиганта се използва от 4,39 милиарда потребители, включително и от нас самите.

Едни от най-често изписваните думи в добре познатото празно поле на платформата са на тема "Здраве". Това е основната причина от компанията в момента да работят над чисто ново приложение, което ще диагностицира състоянието на кожата, косата и ноктите ни.

За да получим максимално точна информация от нестандартния онлайн преглед, от уеб гиганта ще разчитат на изкуствен интелект. Като от Google въобще не ни заблуждават, че информацията ще е в състояние да замени посещението на съответния специалист.

Въпросната уеб-базирана програма все още е в процес на разработка и ще отговаря по-точно и подробно на въпроси "относно най-разпространените кожни проблеми", уточняват от Hypebae.

За целта ще можем да качваме снимки на проблемните зони и след като приложението анализира изображенията, ще ни показва списък с възможни съвпадения. Идеята е да ни помогне да направим по-информиран избор относно следващите стъпки в разрешаването на проблема.

И не на последно място - от Google обещават да тестват прототипа върху всички видове и тонове кожа, за да предостави по-точна информация, съобразена с възрастта, пола и расата на потребителя./lifestyle.bg

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448