Честото летене със самолет може да причини рак на кожата

Наука 15.05.2023 09:38 Снимка: ДНЕС+

Честото летене със самолет може да причини рак на кожата

Дерматолози предупредиха пътуващите за риска от рак на кожата поради честите самолетни полети. Думите на лекарите са цитирани от Newsweek.

Експерти казаха, че в разгара на полета на самолета негативният ефект на слънчевата светлина върху кожата се увеличава значително. Поради това изборът на място до прозореца може да бъде опасен за пътниците.

Освен това лекарите уточняват, че ниската влажност на въздуха в самолета води до дехидратация на кожата и в резултат на това до появата на бръчки и отпуснатост. В тази връзка пътниците трябва да използват серуми с хиалуронова киселина, овлажняващи маски и слънцезащитни продукти по време на полета, заключават експертите.

По-рано бивша стюардеса, която е работила на международни полети, посочи ефективни начини да направи дългия полет удобен в самолет и разкри основните грешки на пътниците по време на полети на дълги разстояния. Тя отбеляза, че не трябва да се забравя колко е важно да се пие чиста вода, предаде vesti.bg.

Стюардесата подчерта, че сухият въздух и голямата надморска височина могат да доведат до дехидратация, което може да влоши симптомите на джет лаг или да доведе до други здравословни проблеми.

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648