Бивш служител на Пентагона: Мнозинството от НЛО-тата са секретни американски апарати

Наука 24.01.2024 16:06 Снимка: ДНЕС+

Бивш служител на Пентагона: Мнозинството от НЛО-тата са секретни американски апарати

Думите идват от бившия директор на агенцията, която проучваше доклади за наблюдавани неидентифицирани обекти

Бившият ръководител на агенцията за изследване на НЛО към Пентагона, призна, че мнозинството от наблюдаваните неидентифицирани обекти всъщност са били строго секретни апарати на САЩ.

"Има много наблюдения върху реални, напреднали американски програми", каза Шон Къркпатрик, вече бивш директор на Службата за разследване на аномалии във всички домейни (AARO) на Пентагона. "Но нищо от това не е извънземно по природа."

Както Къркпатрик каза по време на появата си в подкаста на Питър Берген от CNN  "In The Room", много от първоначално неидентифицираните обекти, които хората са забелязали в миналото, от Розуел до тези странни китайски шпионски балони, са били резултат от различни тайни военни, разузнавателни или дори търговски проекти.

"Има редица напреднали технологии, които се комерсиализират и които хората не разпознават", каза пред Берген ветеранът от Министерството на отбраната, който се пенсионира от държавна служба през декември.

"Хей, видях тази гигантска сфера. Имаше куб в нея, не го разбирам, трябва да е извънземно. Ами, всъщност не", каза Къркпатрик. "Следващото поколение дронове, които се създават, са сферични дронове."

Сферичните НЛО-та всъщност са нов тип безпилотни апарати

Сферичните НЛО-та всъщност са нов тип безпилотни апарати

Снимка: Singapore University of Technology and Design

Позовавайки се на изследване на учени от Сингапур, Къркпатрик заяви, че странните обекти с форма на кълбо са направени чрез поставяне на кубчета вътре в приблизително двуметрови надуваеми сфери, "и навсякъде, където ъгълът на куба докосне сферата, те я изрязват и поставят мотори"

"С осем тласкащи устройства в конфигурация на куб, мога да маневрирате по много рязък и необичаен за повечето хора начин", каза Къркпатрик.

От октомври 2023 година службата за изследване на НЛО към Пентагона се оглавява от Тим Филипс. Той има 40-годишна кариера в разузнаването, като е оглавявал различни структури и е член на престижния Съветът по международни отношения (Council on Foreign Relations, CFR). Тим Филипс е и бивш морски пехотинец, участвал в Ливан, Сомалия, Кувейт и Ирак.

Първият директор на AARO, Шон Къркпатрик, също е работил за американското разузнаване, но основната му кариера е на лазерен физик, професор по физика в Университета на Джорджия и специалист по материалознание./Dir.bg

CHF CHF 1 2.013
GBP GBP 1 2.28956
RON RON 10 3.93393
TRY TRY 100 5.68004
USD USD 1 1.83612