Знаете ли, че силата ви изтича през 10 дупки?

Любопитно 10.06.2020 12:05 Снимка: ДНЕС+

Знаете ли, че силата ви изтича през 10 дупки?

1. Незавършена, недоведена до край работа.

Всеки път, когато започнете някакво дело, стартирате нещо, но не го довеждате до края, не се губят само материални ресурси. В психиката, подобно на компютър остава отворен процес, който не се осъзнава, но през цялото време поглъща вниманието и енергията. Същото се отнася и когато се обещае нещо и не се изпълни - да се вземе дълг, да започне нещо и да се откажете, да се заемете с дела извън силите си.

2. Когато лъжете другите, лъжете и себе си.

Когато човек лъже, той изразходва много енергия за поддържане на измислени образи. Освен това се изкривява енергийният поток между гръдната чакра и сърдечната чакра. Затова се казва „не си криви душата“. От лъжата наистина е изкривена.
Трябва да се изкорени всяко лицемерие, самозаблуда, опити да се преструвате на това, което не сте.

3. Обида, затваряне и всякакви други форми на самоизолация.

Човекът е отворена енергийна система. И ако го изолирате, тя ще започне да отслабва. Точно същото като по време на блокадата на град, пристанище или държава. Изолирайте физически, икономически или дори информативно всеки обект - и той ще започне да изсъхва.

Кога става това: когато се откажете от родствени връзки, забравяте предците си, пренебрегвате родната земя и родината си, от обида към хора, от живота или нещо друго. Когато човек не е включен в никоя общност или група от хора, това също отслабва енергията. Загубата на вашата връзка с Бог или с културния егрегор също е загуба на енергия.

4. Страх, недоверие, ненужна враждебност.

От страх и недоверие се случва същото, както при обидата. Освен това енергийните ресурси се губят напразно, тъй като тялото винаги е в режим на война и е готово да се сражава или да бяга. Това изтощава.

5. Физическо, емоционално или информационно претоварване или липса на физически упражнения и контакт с природата, преохлаждане.

Когато човек се натоварва с работа или се тревожи прекомерно, това също изразходва бързо силата му. Необходима е много енергия за обработка на мозъчната информация, напразно изразходване на хормони от надбъбречните жлези, което води до бъбречна недостатъчност.

6. Неправилен и недостатъчен сън.

Ако спите в неправилно или недостатъчно време, тялото не може напълно да възстанови силите си в съня. Токсините се натрупват, биоритмите се губят, мозъкът е претоварен с неусвоена информация.

7. Преяждане, интоксикация с алкохол, цигари, наркотици.

Това кара тялото да изразходва ресурси за изхвърляне и отстраняване на токсините. Засяга нервната система, бъбреците и червата.

8. Излишни разговори, вътрешен монолог, празно суетене.

Може да ви се стори незначително, но всъщност това е огромно количество енергия, която се изразходва, често напразно. Това става по-осезаемо след практики на мълчание.

9. Болести, неизлекувани травми и всякаква форма на изтичане на енергия, вредни външни обстоятелства, паразити и енергийни вампири.

Тук влизат неприятни и вредни хора в обкръжението, геопатогенни зони, промишлено замърсяване, наранявания и други.

10. Най-мощният канал за губене на енергия е сексуалното разточителство.

Прекомерното количество секс води до това, че заедно със загубата на семето, човек се изчерпва. Необходимо е просто колосално количество енергия, за да  попълни резервите. Можете да научите повече за това от книгите на Мантак Чиа. Вредата от този вид загуба на енергия е максимална, но съвременната медицина крие този факт./Ивелина Пенчева, астролог

CHF CHF 1 1.81062
GBP GBP 1 2.29841
RON RON 10 3.97421
TRY TRY 10 1.93698
USD USD 1 1.6565