Защо Чарлз ще отдели само няколко минути на Хари

Любопитно 30.03.2024 10:29 Снимка: ДНЕС+

Защо Чарлз ще отдели само няколко минути на Хари

Тази седмица изненадващо стана ясно, че принц Хари планира да пристигне съвсем скоро в родината си. Посещението му съвпада с доста труден период за кралското семейство, в който крал Чарлз и снаха му Кейт Мидълтън се борят с рак.

Причината за пристигането на малкия син на краля обаче не е това, а десетата годишнина на игрите за ветерани Invictus, основани от него. Той ще присъства на тържественото й отбелязване в катедралата "Сейнт Пол" в Лондон на 8 май.

В официално непотвърденото събитие и списъка му с гости присъства и Меган Маркъл. Присъствието на херцогинята, както и на двете им деца Арчи и Лилибет обаче е малко вероятно, защото Хари така и не успя да се пребори да получава охрана от държавата, докато е във Великобритания.

Снимка 653216

Източник: GettyImages

Затова пък е почти сигурно, че принцът ще се срещне с баща си макар и за кратко. Според кралския експерт Том Куин, цитиран от Express, крал Чарлз по-лесно би простил на Хари, отколкото брат му Уилям.

"На Хари няма да му е трудно да се срещне с баща си, въпреки че отношенията им са белязани с болка и скръб. Чарлз знае, че Хари е имал трудно детство, за което отчасти и той, Чарлз, е отговорен", пояснява Куин.

Снимка 652396

Източник: Instagram/britishroyalfamilycrown

Според него обаче срещата между баща и син ще е кратка, защото кралят не би искал да засяга трудни и дълги теми. А причината за последното е, че кралското семейство е изгубило доверие в Хари след книгата му "Резервният" и интервютата му./lifestyle.bg

CHF CHF 1 1.98461
GBP GBP 1 2.28258
RON RON 10 3.93116
TRY TRY 100 5.59045
USD USD 1 1.80361