За истинското положение в българските щанги

Любопитно 04.11.2011 11:17

ДО БИВОЛЪ - сайт за независима разследваща журналистика

УВАЖАЕМИ ГОСПОДА,

Миналата седмица прочетохме писмото на президента на БФВТ Антон Коджабашев за истинското положение в българските щанги. От мое име искам да кажа, че всичко казано е истина. Дори има неща които са спестени. Положението за мен е още по-тежко, отколкото го описва Коджабашев. Защото в момента щангите се управляват от хора, каквито никога не сме виждали в управлението на спорта и нито повече ще видим. Това ме кара да се обърна към Вас за да публикувате цялата истина, която България трябва да научи. Ръководството на новата федерация е от хора, които никога не са се занимавали със спорт в България, след като престанаха да се състезават. Те се присламчиха към Коджабашев през 2007г., когато се върна в управлението на щангите. След скандала с допинга в Пекин и особено когато парите на федерацията бяха спрени, те се обърнаха срещу него и го предадоха. Точно те. Нека Борислав Гидиков да каже пред цяла България каква е била неговата роля в допинг скандала. Какво точно е правил. Да каже и Неделчо Колев. Щом без капка срам обвиняват тези, които останаха да бършат поразиите, които те направиха в щангите преди Пекин. И сега се саморазправят с тях и тези от нас, които останахме верни на старата федерация.

През месец октомври 2011г. посетих лагера на националите във Варна. Исках да разбера какво става с молбата за членство на моя клуб СК „ДЖИМ" Добрич в новата федерация. Трябваше да подам такава, защото иначе те заплашиха, че децата ще бъдат освободини от спортното училище. Още щом ме видя ген.секретар Гидиков започна да вика срещу мен, да ме нарича малоумник и да ме обижда. Той направо ми каза, че такива като мен, които лижат мъ.......те на Коджабашев никога няма да ни приемат. Такова е и положението с клуб "Черно море" на Димитър Ковачев, който е кум на Коджабашев. Гидиков крещеше още, че заради нас сега трябвало да плащат 700 000 лв., с които нашата федерация плати глобата за 11-те хванати с допинг. Точно той да го каже това е като приказката крадецът вика дръжте крадеца. С това писмо го приканвам отново да каже пред цяла България, какво е неговото участие в допинг скандала. Каква е била мисията му в националния отбор. Гидик, кажи си всичко, защото всички вече знаят много добре какво си правил. Престани да плюеш по тези, които заради теб и твоите приятели стигнаха до това дереже. Кой ти дава право да се разпореждаш, кой клуб ще се лицензира в България, и кой не? Кой си ти, че да спираш децата ни да се участват в състезания и да получават парите, които са си заработили?

Аз силно се надявам, че Антон Коджабашев ще успее да докаже истината и тези хора завинаги да бъдат изгонени от щангите. Не може такива като тях да определят съдбата на децата ни и да казват кой да учи и кой да не учи в спортните училища.

Деян Дейков - Председател и треньор на клуб по вдигане на тежести „ДЖИМ" Добрич

Бивш помощник-треньор на Националния отбор по вдигане на тежести
bivol.bg

CHF CHF 1 2.04563
GBP GBP 1 2.31259
RON RON 10 3.92982
TRY TRY 100 5.55708
USD USD 1 1.82583