Юлия Павликова - украинката, която представи България на Мис Вселена

Любопитно 22.11.2023 12:41 Снимка: ДНЕС+

Юлия Павликова - украинката, която представи България на Мис Вселена

На 18 ноември в Ел Салвадор се проведе 72-рото издание на конкурса за красота Мис Вселена 2023 г. Шейнис Паласиос от Никарагуа беше коронясана за новата Мис Вселена. 23-годишната Паласиос получи короната и пояса от своята предшественичка Р'Бони Гейбриъл от САЩ.

Паласиос, която заяви, че смята за свои основни качества скромността и способността да е благодарна за малките неща, спечели сред 84 участнички, които участваха в едноседмични конкурси, включващи позиране в бански костюми, вечерни рокли и традиционни облекла. Оказва се, че една от тези 84 участнички се е състезавала за България.

30-годишната украинка Юлия Павликова, която се нареди на 30-о място в Мис Вселена 2023 г., е от град Керч в Крим и има две деца, разбираме от официалния сайт на Мис Вселена. Тъй като бащата на Павликова е българин, тя е имала право да участва в конкурса за красота у нас, благодарение на който стига и до Мис Вселена, научаваме пък от Business Insider.

Юлия Павликова е магистър по икономика. Тя ръководи училище за модели за деца от 16-годишна, а също така организира международни фестивали и конкурси за млади хора. Тя попада в Руската книга на рекордите като най-титулувания победител в конкурси за красота, тъй като може да се похвали с цели 15 награди. Състезавала се е и в Мис Земя 2021 и Мис Гранд Интернешънъл 2022.

Павликова е обявена за представител на България, който да участва в международния конкурс за красота, само шест дни преди да трябва да лети за Салвадор. "Има шест дни преди полета за Ел Салвадор, мислите ли, че е възможно да се приготвя? Мисля, че след днешния ден в живота ми няма нищо невъзможно", пише тя в своя Instagram.

Припомняме, че миналата година организацията Мис Вселена направи безпрецедентна модификация в своя процес на подбор, като позволи на омъжени жени и майки да участват в тазгодишното състезание.

Промяната на правилата е една от най-големите в историята на Мис Вселена, която преди това позволяваше да участват само жени на възраст между 18 и 28 години, които никога не са били омъжвани и никога не са имали деца. Именно благодарение на промяната на това правило, Юлия успя да участва, представяйки се с доста добра позиция на финала.

CHF CHF 1 2.04928
GBP GBP 1 2.28431
RON RON 10 3.93781
TRY TRY 100 5.78422
USD USD 1 1.80161