Водата помага да спрем цигарите

Любопитно 17.06.2020 15:23 Снимка: ДНЕС+

Водата помага да спрем цигарите

Водата може да помогне на пушачите да се отърват от лошия си навик, заяви Андрей Демин, президент на Руската асоциация за обществено здраве.

Водата не само абсорбира отровни вещества, получени при тютюнопушенето и ги извежда от тялото, но и буквално не позволява на пушачите да се отдадат напълно на пристрастяването си.

“Бутилка вода в ръцете ще позволи на пушача да държи нещо през повечето време. Пушенето е действие и навик, при което ръцете са заети. Следователно, глътка вода може до известна степен да замени желанието за цигара”, казва Демин.

Освен това водата ще помогне да се отървете от главоболието, което се появява след като човек е спрял да пуши.

“Много хора се оплакват от главоболие, особено през първите седмици след отказването от тютюнопушенето, тъй като организма усеща недостиг на никотин. Допълнителното количество вода помага да се справите с тези болки”, каза лекарят.

Водата ще помогне на онези, които се страхуват да не качат килограми, след като се откажат от тютюнопушенето.

“Водата също е много полезна тук, тъй като консумацията й ускорява метаболизма в организма. В този случай трябва да се откажете от газирани висококалорични напитки и да пиете обикновена вода. Освен това, ако пиете вода малко преди хранене, можете да ограничите количеството, което храна, която ядете”, заяви Демин. /БГНЕС

CHF CHF 1 1.81566
GBP GBP 1 2.14389
RON RON 10 4.01155
TRY TRY 10 2.20125
USD USD 1 1.67954