"Ветровете на зимата", "Песен за огън и лед": Джорддж Р.Р. Мартин за предстоящите томове

Любопитно 29.06.2021 09:08 Снимка: ДНЕС+

"Ветровете на зимата", "Песен за огън и лед": Джорддж Р.Р. Мартин за предстоящите томове

Едно от качествата, които феновете на епоса "Песен за огън и лед" трябва да притежават, е търпение. Защото две години след приключването на сериала Game of Thrones и цели десет след излизането на последния роман от поредицата, следващият все още е на работен етап.

Години наред чакаме излизането на "Ветровете на зимата" - шестата част от поредицата на Джордж Р. Р. Мартин. Във финалния сезон на сериала видяхме как приключва сагата във Вестерос и кой сяда на Железния трон.

Писателят обаче уверява, че книгата съвсем няма да завърши по същия начин. "Когато започнаха снимките на сериала, имах излезли четири книги, а петата излезе точно, когато започваше излъчването му", казва писателят пред чикагската телевизия WTTW.

Той признава, че създаването им му коства много усилия и е огромен труд. Но също така намеква, че книгите няма да завършат по начина, по който завърши хитовият сериал на НВО.

"Още работя по книгата, но ще видите края ѝ, когато излезе", продължи да дразни феновете Мартин. А най-големият въпрос остава не как, а кога точно ще завърши книгите си.

Защото, освен "Ветровете на зимата", се очаква и финалният седми том от "Песен за огън и лед" - A Dream of Spring. На този въпрос писателят въобще не дава отговор./lifestyle.bg

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448