Ватиканът век мълчи за тайната от Фатима

Любопитно 22.11.2013 14:22

Тайното пророчество от Фатима, вещаещо световен конфликт-Армагедон, днес е по-актуално от всякога. На 13 октомври се навършват точно 95 години от момента, в който Богородица дава третото от серия откровения на три португалски овчарчета. 

Две от пророчествата, спуснати Свише, се сбъдват, последното най-страшното за световен конфликт между религиите остава да виси в бъдещето. То отново е на дневен ред, особено на фона на провокациите от определени кръгове във Вашингтон и ЦРУ, които произвеждат филми, целящи да сблъскат християнския и мюсюлманския свят. Нова война със Сирия или Иран също изглежда особено близо до България благодарение на южната ни съседка Турция. Един военен конфликт ще стимулира закъсалата оръжейната икономика на САЩ. А военолюбците Отвъд океана засега се вразумяват единствено от тайното пророчество от Фатима. Но до кога..?

На 13 октомври 1917 г. край португалския град Фатима, намиращ се на 130 км северно от столицата Лисабон, Божията майка се явила на три овчарчета и им предала 3 откровения. Първите две са достояние на човечеството и вече са се сбъднали. Те имат връзка със световните войни, с болшевишката революция през 1917 г. и с победата на църквата над комунистическия режим в бившия СССР. 

Hо третото пророчество на Светата майка и досега не е оповестено.
Доскоро то бе достояние само на трима души – предишния папа Йоан-Павел II, на Йозеф Ратцингер (сегашния папа) и на сестра Лусия дош Сантош. Тя е третото дете от овчарчетата, присъствали на явяването на Девата край Фатима. Имаше очаквания, че папа Йоан-Павел II ще разбули тайната в началото на XXI век, но това не се случи. Днес и папата и Лусия са вече покойници. Погребана ли е тайната завинаги, питат се милионите миряни.

Изследователят Хелмут Хофман твърди, че с третата Богородична заръка са запознати дипломати от Вашингтон, Москва и Лондон. Твърди се, че в края на 80-те години Йоан-Павел разкрил откровението на Богородица пред Роналд Рейгън и Михаил Горбачов. Нещо много ги е изплашило, защото случайно или не, но оттогава започва краят на студената война и разоръжаването на двете суперсили.

Според най-разпространената версия за съдържанието на тайното пророчество, то е свързано с покушение срещу папа, което ще даде старт или ще съвпадне по време с Третата световна война. Част от него гласяло: „Град от изстрели и облечен в бяло епископ мъртъв пада на земята“. Йоан-Павел обаче оцелява при стрелбата срещу него. 

Несбъдването на пророчеството оставя заплахата да виси в бъдещето, защото вероятно се касае за друг папа, а оттам и за друго време на глобален конфликт. В тази връзка някои изследователи привеждат и едно пророчество на Нострадамус за главата на Римо-католическата църква. „Епископът в бяло, който върви към кръста и пада мъртъв”, провидял пророкът. Но видението му вероятно не се отнася и за настоящия папа Бенедикт XVI (Йозиф Ратцингер), защото според Нострадамус последният папа на Земята ще бъде епископ от френски произход (вероятно чернокож) наричан Петър Римлянина.

Според една друга теория майката на Исус – Дева Мария се явява от духовния свят на малките дечица и им дава 3 писма с предсказания за събития, които ще се случат и призив за отговорностите на човечеството в тази крайна епоха преди настъпването на Второто пришествие. Всяко от писмата е трябвало да се отвори в конкретна година. Първите две, за да докажат достоверността и значимостта им, а третото, за да разкрие кой всъщност е Господаря на Второто пришествие. 

40 години по-късно явяванията на Дева Мария са признати от Ватикана като Чудесата от Фатима. При отварянето на първите две светът ахва пред точността на предсказаните в тях събития случили се през последните години докато те са били запечатани. Дева Мария разкрила на пастирчетата пророчества за ключови събития на ХХ век, сред които краят на Първата световна война, началото на Втората световна, възникването и падането на комунизма. Но когато през 1991 г. Католическата църква отваря последното писмо тя внезапно млъква и не споделя неговото съдържание със света. Тогава се понася мълвата, че неразкритото писмо разбулва тайната около личността на Второто пришествие. Секретар на Ватикана Тарчизио Бертоне – вторият човек от обкръжението на Папата, опроверга твърденията, че Църквата крие, че Божията Майка, която се явила преди 90 година на деца, близко до хълма на град Фатима в Португалия, е предсказала края на света.

Трите „тайни на Фатима“ били записани от Лусия дош Сантош, която в детството си била свидетелка на това чудо, а впоследствие станала монахиня-кармелитка. Записките с нейните видения били изпратени във Ватикана в запечатан плик. По-късно папа Йоан Павел II я посещава на смъртния й одър, но от срещата нищо не излиза на яве. Близки до монахинята разказват, че две от богородичните откровения наистина били разкрити. В тези пророчества се говорело за ужасите на световните войни и тоталитаризма, потресли света в XX век, а също и за връщането на комунистическа Русия към христианството.

Приживе папа Йоан Павел II предполагал, че третото пророчество било предсказанието за покушението върху живота му през 1981 г. Само че не му се отдало да успокои привържениците на теориите на заговора: много от тях обвинили Светия Престол в това, че той е разкрил само част от пророчествата на Фатима. Антонио Сочи, католик, журналист и автор на книгата „Четвъртата тайна на Фатима“, разказва, че отначало той приел трактовката на Йоан Павел II. Но по-нататъшните изследвания го навели на мисълта, че покойният Папа е съобщил само „част“ от истината.

Журналистът смята, че една част от скритото пророчество вероятно предрича криза на вярата на Запад и крушението на църковната йерархия под натиска на „отстъпничеството и ереста“. Марко Тозати, специалист по Ватикана и също автор на книгата по въпроса, е на мнение, че Ватиканът и някои кръгове в света, крият истината, за да не „всяват паника сред милионите вярващи“. Но да се върнем в самото начало…

Срещата с Богородица

Историята на децата от Фатима е разказвана многократно. На 13 май 1917 г. на пасбището близо до португалското градче три овчарчета виждат “божествено красива жена спускаща се от небето”. Видението сияе като слънце, спуска се над близката букова горичка и застава над дърветата. Децата свидетели на необикновенното явление са : Лусия дош Сантош (10 г.), Жасинта (7 г) и Франсиско Марто (9 г.). Лусия първа вижда сияйната Богородица, отива и разговаря с нея. Жасинта също вижда и чува разговора, но не разговаря, а Франсиско само вижда, но не чува разговора със светата Дева. И трите деца споделят, че в този момент са долавяли ухание на рози.
Лусия (най-голямата) първа се съвзема и приближава към видението.

-От къде идвате госпожо? – плахо пита момичето.
-Аз идвам от Небесата.
-Какво искате от нас?, пита отново Лучия.
-Дойдох да ви помоля, да идвате тук всеки месец на 13 число, по това време. Идвайте шест месеца подред, тогава на седмия път аз ще се върна отново.“

Лусия задава още няколко въпроса, след което облак обгръща светещата жена. Тя се издига и изчезва във висините. Децата остават на поляната. Лусия като най-голяма, заръчва на Жасинта и Франсиско да пазят тайна и да не казват на никого за случилото се. Заръката обаче не е изпълнена, Жасинта не се сдържа и разказва за случилото се на родителите си. Родителите не приемат тази историята за истина. 

Три години след срещата Франсеско и Жасинта умират от грип, по време на епидемията която върлува в цяла Европа. Лусия, единственият жив свидетел става монахиня. Тя описва подробно цялата история с явяването на Света Богородица, както и пророчествата, които Девата изрича. Лусия предава ръкописите на висши сановници от католическата църква. Сестра Лусия се среща лично с папата и му разказва за видението на Дева Мария, както и за пророчествата от Фатима с най-детайлни подробности.

Соларни знамения

Сияещото видение разговаря с децата няколко минути, казва им да дойдат на същото място на 13 число от следващия месец, тогава ще им открие коя е и че ще идва тук всеки месец до 13 октомври 1917 г. Така Богородица се явява край градчето Фатима още шест пъти. В докладите описващи този феномен се казва, че хората присъстващи на събитието се увеличават всеки месец. При второто явяване те са 50 души, а на последното на 13 октомври броят на свидетелите е 70 хиляди.
Много от присъстващите виждат, светещ облак над буковите дървета, но само трите деца могат да видят и разговарят със светата Дева.

При последното явяване на Богородица, децата чуват предсказания отнасящи се за Първата и Втората Световна Война, за предстоящото разпространение на комунизма по света, като идеология и държавна система. Тези предсказания стават известни като първото и второто пророчество от Фатима.
Третото не бе оповестено официално доскоро и има съмнения, че това, което католическата църква се опитва да представи (за покушението на папа Йоан Павел II) не е истинското трето пророчество от Фатима.


По настояване на видни португалски политици които искат „да се сложи край на тази измислена история” (през 1917 г. държавната администрация и католическата църква са в изострени отношения) областният управител затваря в префектурата трите деца за два дни. Чрез заплахи и разпити децата са принуждавани да кажат, че историята с Богородица е измислица.
На овчарчетат не е разрешено да отидат на насрочената среща с Богородица на 13 август.
Въпреки това на 19 август светата Дева им се явява във Валинхос (местност близо до
първото явяване). На тази среща Богородица казва на децата, че ще продължи да се среща с тях, а на 13 октомври ще се яви за последен път. Денят преди 95 години е дъждовен. Журналистите които присъстват на това събитие, в репортажите си пишат , че дъждът внезапно спира и се показва слънцето. Професор А. Гарет от университета в Комбра описва събитието така:

…слънцето приличаше на лъскаво колело. Слънчевият диск подскачаше шеметно. То се въртеше с бясна скорост около оста си, после се приближи заплашително към Земята кърваво червено, заплашвайки да ни смаже с размерите си. Тълпата събрала се да наблюдава, ужасена коленичи и хората започнаха да се молят. Слънцето зае обичайното си положение, но още два пъти след това повтори необикновените си движения. По време на слънчевия феномен, мокрите от дъжда дрехи на събралото се множество хора изсъхнаха.“

Проучването, направено във връзка с явяването на Дева Мария на 13.10.1917 г. показва, че този феномен е видян от хората в регион до 50 км. Площта обхваната от необикновеното явление е повече от 1500 кв. километра. А ето какво разказали Лусия дош Сантош, Жасинта и Франсиско Марто на своите родители:

Дева Мария ни показа великото море на огъня, което, изглежда, беше под земята. В този огън потъваха дяволите и душите в човешки облик, приличащи на прозрачни горящи въглени, всичките почернели или блестящи като бронз“.

Първото откровение

Според него Богородица предрича, че Първата Световна Война, която бошува вече четири години в Европа скоро ще свърши. Войната спира през 1918 г.
Богородица предсказва:

Скоро в Европа ще избухне нова, още по кръвопролитна война. В тази война „Доброто, ще бъде мъченик. Нашият Отец ще понесе много страдания. Малко преди да започне новата война, в Европа ще се появи необиковенна светлина през нощта“.

Точно на 25 януари 1938 г. в обширни територии от Европа е наблюдавано необичайно за сезона северно сияние. Втората Световна Война избухва на 1 септември 1939 г.

Втора тайна ще се обърне към вярата и ще се възцари мир. Ако не, тя ще разпространи своите грешки по цялата земя, ще последват войни и преследвания на Църквата.

Второто откровение

Според тълкуванията то е свързано с бъдещето на Русия : Богородица предсказва ,че „Русия ще разпространи своите грешки по света, като това ще разпали нови войни. Много народи ще бъдат унищожени. Аз ще се моля за освещаването на Русия с цялото си Безупречно Сърце. Ако хората чуят молитвите ми, Русия ще се преобрази и в света ще настъпи мир.”
Второто пророчество се свързва с налагането на комунизма в Русия, като идеология и държавна система. Разпространението на комунизма в Европа и по света е свързано със социални вълнения, граждански войни и насилие.
Преобразяването на Русия е, рухване на Съветския Съюз и отмирането на комунистическата система като фактор в световната история.

Третото пророчество

«Град от куршуми и облечен в бяло епископ … пада мъртъв на земята».
Третото откровение

е записано от Лусия, запечатано в плик и връчено на епископа на Лерия, в Португалия. Лусия казва пликът да бъде отворен след 1960 г. Епископът изпраща плика във Ватикана до папата.
Папа Йоан ХХІІІ съобщава, че пликът е отворен след настъпването на 1960 г. Папата обаче отказва да разгласи третото откровение с оправданието „То не се отнася за времето, в което аз живея.”
Папа Йоан Павел ІІ също отказва да огласи съдържанието на пророчеството на Богородица. Неговото оправдание е следното : „Това е изцяло духовно послание, в него няма споменати конкретни събития. Около него напразно се раздухва сензация! ”

Вестник “Билд” писа, че Девата от Фатима предрекла атентатите в Ню Йорк и Вашингтон в третото си пророчество. А немският издател Луис Емерих отпечатал през 1963 г. в “Нова Европа” текста от третата Богородична поръка, но различаваща се, според осведомени, от оригиналната с “пропускането” на известията за бъдещето на католическата църква. Цензурираният момент говорил за сатанинския пробив в най-висшите етажи на Църквата. Мистериите около тази тайна не свършват до тук.

В книгата си “Истината за тайната на Фатима” Хелмут Хофман твърди, че с нея са запознати дипломати от Вашингтон, Москва и Лондон. Твърди се, че в края на 80-те години срещата на Йоан-Павел, Роналд Рейгън и Михаил Горбачов е станала в размисъл над Третото пророчеиство. Малко след нея се преустанови Студената война, падна Желязната завеса, съкратиха се много ядрени бойни запаси. Но и тези твърдения Ватиканът нито потвърди, нито отрече.

Преди време се появи и българска следа в Третото пророчество. Според някои наши изследователи-езотерици тя е свързана с притежаването на най-древното познание за света. Богородица споменала за един малък славянски народ (България), който ще го предаде на своя по-голям братски славянски народ (Русия) открити знания и това ще промени света към по-добро. /magicbul.net

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648