Въпросът, който Мъск задава на всяко едно интервю за работа

Любопитно 04.02.2024 16:40 Снимка: ДНЕС+

Въпросът, който Мъск задава на всяко едно интервю за работа

Илон Мъск е може би най-ексцентричният милиардер в света. Той е познат като работохолик, почти изцяло отдаден на работата. Вероятно като работодател очаква това и от своите служители или поне по-приближените до него хора в бизнеса. За това трябва да има внимателен подбор на кадрите. Той разкрива кой е ключовият въпрос, който винаги задава на кандидатите за работа, с което преценява тяхната надеждност.

Ако трикът с разкрасяване на старата автобиография минава пред някои, то това не важи за шефа на Tesla Илон Мъск. В интервю през Auto Bild през 2017 г. Мъск беше попитан какви умения иска да имат кандидатите. Той казва, че место да се фокусира върху квалификациите или дипломите на кандидата за колеж, Мъск задава само един въпрос.

Докато ги разпитва за кариерата той им задава следния въпрос: "Кои са някои от по-трудните проблеми, с които се справихте и как сте се се справили с тях?"

Той се интересувал от това как са взимали решения в напрегнати моменти, добавя той.

Но защо този въпрос е толкова важен за Мъск?

Мъск смята, че един въпрос "обикновено е достатъчен", за да му даде "много добро усещане за някого" и дори може да разкрие дали този човек лъже или е искрен. "Това, което наистина търся, е доказателство за изключителна способност - да са се изправили пред трудни проблеми и да са ги преодолели".

В интерес на истината изданието Indeed също смята този въпрос за част от осемте често срещани въпроса на интервю, които може да ви бъдат зададени, ако скоро ви предстои и такова.

Indeed също съветва: "Обяснете какви предизвикателства имате и какво сте направили, за да ги преодолеете. Изберете пример, който да ви представи в положителна светлина и говорете за това, което сте научили и опита, който сте придобили, като обвържете това длъжностната характеристика, ако е възможно."/money.bg

CHF CHF 1 2.00105
GBP GBP 1 2.27568
RON RON 10 3.93076
TRY TRY 100 5.62834
USD USD 1 1.83027