Вал Килмър разказва за костюма на Батман

Любопитно 12.08.2021 14:30 Снимка: ДНЕС+

Вал Килмър разказва за костюма на Батман

Вал Килмър е сред легендите на 90-те години в киното. Но ролята, която бележи върха на звездната му кариера, е тази в "Батман завинаги".

За съжаление, 61-годишният актьор от години се бори с рак на гърлото и това е причината да намали драстично появите си на големия екран.

Последният филм, в който той се снима е "Топ Гън: Маверик" с Том Круз в главната роля, чиято премиера, подобно на много други, бе отложена за месец ноември тази година.

Наскоро обаче излезе документалният филм за Килмър "Вал" и там той споделя преживявания както от личния си живот, така и от професионалния си живот.

Разказва, че когато е бил във втори клас, баща му го завел заедно с двамата му братя на снимачната площадка на хитовото през 60-те години телевизионно шоу "Батман". Вал дори седнал в Батмобила.

Години по-късно, докато бил на почивка в Африка, той получил предложението да пресъздаде сепургероя на DC Comics в блокбъстъра "Батман завинаги".

Килмър приема, без дори да прочете сценария и да познава режисьора Джоел Шумахер. Сюжетът се оказва доста по-различен от този на предишните заглавия с негово участие - като "Топ Гън" (1986 г.) и Тумбстоун (1993 г.).

Най-голямата ирония в случая е, че именно "Батман завинаги" (1995 г.) - филмът, с който става световноизвестен, е най-голямото разочарование в кариерата му.

А една от основните причини да не се гордее много-много с ролята си, са неприятното усещане от емблематичния костюм на героя му и ограниченията от него в актьорската игра на Вал Килмър. Затова сравнява филма със "сапунена опера".

Чувствал се "тотално изолиран", като в скафандър. "Нищо не чувах и в един момент хората просто спряха да говорят с мен", цитират Вал Килмър от Hollywood Reporter./lifestyle.bg

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448