Успокояват ли се страстите в датския кралски двор?

Любопитно 14.10.2022 16:04 Снимка: ДНЕС+

Успокояват ли се страстите в датския кралски двор?

Свикнали сме да възприемаме датчаните като доста дисциплиниран народ, в чиято природа не са скандалите и излишното привличане на вниманието. Затова и приехме доста изненадано публичната сага в кралския двор на Дания.

Преди седмица Кралица Маргрете отне титлите на внуците си от по-малкия си син принц Йоаким. Той, бившата и настоящата му съпруга, както и децата му реагираха с огорчение.

Последва публично обяснение от страна на 82-годишната Маргрете, която каза, че действа в крак с времето и за доброто на семейството си, но не е очаквала подобни реакции от тяхна страна. Датчаните, както и феновете на кралските особи очакваха продължение.

И ето че то се случи. Според датската светска медия ВТ, кралицата и синът й са се срещнали, за да се уточнят. Йоаким е пристигнал от Париж, където живее с втората си съпруга Мари и двете си по-малки деца - 13-годишният Хенрик и 10-годишната Атена.

Йоаким с втората му съпруга Мари

Йоаким с втората му съпруга Мари

Те, както и 23-годишният Николай и 20-годишният Феликс от първия му брак, вече не са принцове и принцеса. От датския кралски двор не разкриват подробности за срещата на Маргрете и Йоаким, освен че и двамата искат да намерят "спокойствие" след създалата се ситуация./lifestyle.bg

CHF CHF 1 2.01549
GBP GBP 1 2.2841
RON RON 10 3.93068
TRY TRY 100 5.63583
USD USD 1 1.83147