Учен от Харвард с "нови доказателства", че е намерил останки от извънземна сонда

Любопитно 09.02.2024 17:41 Снимка: ДНЕС+

Учен от Харвард с "нови доказателства", че е намерил останки от извънземна сонда

Професорът от Харвард и прочут ловец на НЛО Ави Льоб е убеден, че находките му от дъното на Тихия океан не са с природен или човешки произход

Професорът от Харвард и прочут ловец на НЛО Ави Льоб твърди, че разполага с нови доказателства, че фрагментите, открити от дъното на океана, са извънземна технология, съобщава Бостънското обществено радио.

Преди около година Льоб откри метална сплав на дъното на Тихия океан. Те са били намерени след претърсване на зона, в която е паднал метеорит от друга звездна система. Според професора обаче това не е било природен, а изкуствен обект.

Наречен IM1, метеорът падна в Тихия океан близо до Папуа Нова Гвинея преди почти десетилетие. Това е първият междузвезден обект, за който се знае, че е паднал на Земята.

"Това повдига възможността останките да са от сонда, идваща от друга звездна система", каза Льоб пред станцията в понеделник, като се позовава на действителна двойка сонди, изпратени от Слънчевата система от НАСА през 70-те години на миналия век.

Сферични метални фрагменти или "сферули", които според Льоб подсказват, че IM1 може да е някаква форма на извънземна технология.

Тези констатации, документирани в статия, публикувана през октомври, бяха посрещнати със скептицизъм. Някои учени заявиха, че сферулите са резултат от отлагания от човешки ядрени опити или дори резултат от промишлена дейност.

Льоб отговори пред Бостънското обществено радио, че е публикувал нови открития, които оборват скептиците. По думите му "химическия състав на сферулата се различава от всеки известен материал на слънчевата система".

"Това, което направихме, е да сравним 55 елемента от периодичната таблица във въглищна пепел с онези специални сфери, които открихме. Те нямат нищо общо", каза той пред станцията.

Льоб се подготвя за още едно пътуване обратно до Тихия океан, надявайки се да открие по-големи фрагменти. Стойността на експедицията му е над 1 милион долара.

CHF CHF 1 2.013
GBP GBP 1 2.28956
RON RON 10 3.93393
TRY TRY 100 5.68004
USD USD 1 1.83612