Трансджендър дъщерята на Илон Мъск сменя името си, за да скъса окончателно с баща си

Любопитно 21.06.2022 15:21 Снимка: ДНЕС+

Трансджендър дъщерята на Илон Мъск сменя името си, за да скъса окончателно с баща си

Факт е, че най-често говорим за Илон Мъск, когато става дума за Tesla, SpaceX и колонизирането на Марс. Разбира се, и за Twitter в последно време.

От време на време в личния живот на милиардерът се случва нещо интересно и светлината на прожекторите бива насочена натам. Сега случаят е точно такъв.

От Reuters разбираме, че 18-годишният син на Мъск - Ксавие Алекзандър Мъск, е подал молба до съда в Лос Анджелис името му да бъде сменено, както и половата идентичност. Като причини можем да обобщим като две.

Първата е, че Ксавие се обяви като трансджендър жена и иска полът във всичките му лични документи да бъде променен на женски. С тази промяна следва и промяна в името, но за момента то не е официално известно. Твърди се обаче, че то ще е Вивиан.

Втората е, че не иска да има нищо общо с биологичния си баща и да бъде свързван с него по какъвто и да било начин. Тя е едно от много деца на Илон Мъск, като майка ѝ е Джъстин Уилсън, с която милиардерът се разведе през 2008 г.

Става ясно, че документите в съда са били подадени през април, а точно месец по късно Мъск изрази подкрепата си за републиканската партия, която иска да прокара закони, с които да бъдат ограничени правата на трансджендър хората в САЩ.

Поне към момента не е ясно как и защо се е стигнал до разрива в отношенията между Илон Мъск и трансджендър дъщеря му./lifestyle.bg

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648