Любопитно 26.03.2022 15:18 Снимка: БГНЕС

Стотици мотористи откриха мотосезон 2022

Стотици мотористи откриха мотосезон 2022 в София, предаде репортер на БГНЕС. С много музика и настроение започна мотосезонът тази година.

Сборният пункт на столичните мотоклубове бе пл."Александър Невски", а крайната точка - НИМ. Мотошествието преминава по ул."Оборище", бул. "Васил Левски", бул. "Цар Освободител", бул. Пейо.К.Яворов", бул. "Черни връх" и бул. "България".

Организатор на събитието е клуб "Джентълмен".

"Мотосезонът по традиция се открива всяка последна събота на март. Това го правим от много години вече. Организацията изисква много усилие. Събираме се с цел ние самите да се видим и да покажем на обществото, че излизат най-уязвимите участници в движението. Девизът ни за тази година е: "Погледни два пъти в огледалото - спаси живот", каза Иван Минчев, ПР на клуб "Джентълмен".

Той обърна внимание на един от основните проблеми на пътя. По думите му пешеходците често пресичат пешеходната пътека, гледайки си телефона. "Ако аз карам и гледам телефон, е скандално. Ние трябва да искаме еднакви взаимоотношения. Еднаква дисциплина и еднаква отговорност", каза Минчев.

Той пожела безавариен сезон и призова мотористите да карат внимателно, защото градът е пълен с изненади.

На откриването на мотосезона се забелязваха и много представители на нежния пол.

Виолета Йорданова заяви пред БГНЕС, че е характерно за жените да карат мотор. "Има много жени на мотор. На мен това ми е четвърти сезон", каза Йорданова.

Тя сподели, че атмосферата днес е, както винаги, приятелска. Мотористката също си пожелава безавариен сезон, и посъветва мотористите да се пазят и да ги виждат на пътя.

В района на "Александър Невски" е засилено полицейското присъствие с цел спокойно протичане на мероприятието./БГНЕС

CHF CHF 1 2.07229
GBP GBP 1 2.28245
RON RON 10 3.93662
TRY TRY 100 6.26186
USD USD 1 1.81482