Стефан Илчев: Искам поне 80% от музиката по българското радио да е наша

Любопитно 27.12.2022 15:19 Снимка: ДНЕС+

Стефан Илчев: Искам поне 80% от музиката по българското радио да е наша

"Искам България да се превърне в една Италия. Поне едни 80% от музиката по българските радиостанции и телевизии да е българска." Това сподели музикантът Стефан Илчев. За него, отминаващата 2022 година е била много пъстра, шарена и много музикална.

"Изпълнена беше с решения, които се надявам да затвърждавам и да съм на правилния път. Тази музика, която се прави в България никой, почти, не разбира за нея. Уви нямаме възможност да слушаме повече българска музика в ефира. Има и друга музика, която възпитава, която е правена от професионалисти, от истински музиканти, от хора, които пишат стихове.

Стефан Илчев призна, че е направил крачка към италиански музиканти за своите бъдещи проекти.

"Ще правя музика с музиканти, защото смятам, че музиката е предназначена да се прави от хора, които са докоснати от Господ, които имат талант, учили са и продължават да развиват таланта си. Затова започнах да работя с хора извън България, защото музиката тук е ориентирана към жанрове, които на мен не са ми интересни. Обичам да пея, да създавам музика, там където е мястото на музиката. Истинската, качествена музика остава и тя трябва да възпитава."

Бургазлията работи в Милано по новите си проекти с трима италиански композитори.

"Слава Богу те оценяват това, което нося като талант и им е интересно да работим заедно. В България всичко е толкова еднообразно, а за мен еднообразието убива абсолютно всичко. Няма да спра да издавам музика и у нас, затова мисля и в тази насока. Доста от песните имат и български текстове", сподели той пред БНР.

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648