Любопитно 11.06.2021 17:12 Снимка: ДНЕС+
Рисковете за вегетарианците, ако заболеят с COVID-19
Знаем, че начинът на хранене има връзка с почти всеки аспект от живота ни, като се започне от здравето, външния вид и се стигне до сексуалния живот.
След вече повече от година в условия на световна пандемия, учените са установили връзка между начина на хранене и тежестта на боледуване от COVID-19.
Те са проучили базата данни от 2884 лечебни заведения в шест държави, в които са полагани грижи за пациенти с новия коронавирус. Според тях вегетарианците са изложени на по-малък риск от тежко преболедуване.
За хората, които са изключили месото от менюто си, вероятността да прекарат тежко болестта намалява със 73%, твърдят учените. С 59% е по-малък рискът от тежък COVID-19 за хората, които не консумират друго месо освен риба.
Учените обаче не могат да докажат, че определен вид диета създава защита срещу тежки форми на COVID-19, нито пък че намалява възможността от разболяване, пише Yahoo!News. А цялото изследване е публикувано в медицинското списание BMJ./lifestyle.bg
Още по темата
CHF | 1 | 1.99738 |
GBP | 1 | 2.28285 |
RON | 10 | 3.93045 |
TRY | 100 | 5.61254 |
USD | 1 | 1.82447 |
Последни новини
- 16:50 Необичайно проучване: Кой е най-прекрасно ухаещият град в света?
- 16:44 Ан Хатауей: Накараха ме да целувам 10 момчета заради роли
- 16:39 Китай разкри подробности за Международната лунна изследователска станция
- 16:27 Смъртните случаи в Европа, свързани с горещи вълни, са се увеличили с 30% за 20 години
- 16:21 Силвия Кацарова на 70: Трябва да се научим да живеем с бъдещето
- 16:17 Ейдриън Нюи, архитектът на шампионските болиди на "Ред Бул", отива във „Ферари“
- 16:08 В Китай само за първото тримесечие са одобрени 127 проекта за вятърна енергия
- 16:02 Американски регулатор разследва изтеглянето на 2 милиона автомобила от Tesla заради автопилота