Любопитно 19.06.2021 09:56 Снимка: ДНЕС+
Рецептата за пържени тиквички на Дрю Баримор и Камерън Диас
Дрю Баримор е сред звездите, които са върли почитатели на кулинарното изкуство. Даже наскоро сбъдна една от мечтите си, отново свързана с готвенето. Затова и нямаше как да подминем забавното видео, в което тя и Камерън Диас показват как приготвят любимите си пържени тиквички.
Признаваме, че все още не сме опитали рецептата, но имаме предчувствието, че усилията ни в кухнята ще си струват, ако решим да следваме техните инструкции.
Във въпросното видео Дрю и Камерън видимо се забавляват, но в същото време коментират и доста сериозни теми.
"Хората са толкова притеснени и се страхуват да остареят, но всъщност всичко, свързано с остаряването, е да трупаш повече спомени и опит, любов, смях и приключения, всички тези неща, които трябва да изпитваш до края на живота си", казва Камерън Диас пред камерата.
А Дрю Баримор допълва: "Израснах в Холивуд и разбрах, че преследването на дракона заради суета и младост не е за мен. Чувствах се неудобно, сякаш си губя времето във воденето на изгубена битка". И ни съветва да правим това, което ни кара да се чувстваме най-добре.
А едно от нещата, с които разпускаме, е приготвянето на вкусни ястия. Като техните пържени тиквички.
Какво ни трябва за тиквичките:
- 3 средно големи тиквички
- 1/3 ч. ч. брашно
- 2 яйца
- 1 с. л. мляко
- 1-2 скилидки чесън
- 1 ч. ч. японски галета панко (може и обикновени)
- 1/2 ч. ч. сирене пекорино или пармезан (прясно настъргани)
- 2 с. л. магданоз
- 1 ч. л. риган (по възможност пресен)
- 1/2 ч. л. червен пипер
- Сол и черен пипер на вкус
- Лимонов сок (по желание)
- Допълнително настърган пармезан или пекорино плюс магданоз за гарнитура
Какво ги правим
Включваме фритюрника или котлона с един тиган и изчакваме мазнината да загрее до 200° С.
През това време изплакваме тиквичките, отстраняваме краищата и режем тиквичките на ленти.
Приготвяме три купи, като в едната изсипваме брашното (хубаво е първо да го пресеем), а във втората разбиваме яйцата с млякото и пресованите скилидки чесън.
Откъде тръгва историята за чесъна и вампирите
От гледна точа на медицината
В третата чиния смесваме галетата, сиренето пекорино или пармезан, магданоза, ригана, солта, червения и черен пипер.
Овалваме тиквичките първо в брашното, после в яйцата и накрая ги покриваме със сместа от галетата и останалите герои в рецептата.
Чак тогава се захващаме с пърженето, като ги държим във фритюрника или тигана около 15 минути. Дрю Баримор и Камеран Диас ги сервират със сос Дзадзики. И ние ще направим така./lifestyle.bg
Още по темата
CHF | 1 | 2.01778 |
GBP | 1 | 2.26558 |
RON | 10 | 3.93084 |
TRY | 100 | 5.65362 |
USD | 1 | 1.83957 |
Последни новини
- 10:12 120 безплатни туристически обиколки ще се проведат във Варна
- 10:06 Скок на случаите на коклюш във Варна
- 10:03 Учени откриха вилата, в която е починал Октавиан Август
- 10:00 Меглена Плугчиева е подала оставка като съветник на премиера Димитър Главчев
- 09:58 Съдът гледа мярката на Габриела Славова
- 09:55 Учебен сбор по отбранително-мобилизационна подготовка ще се проведе в Община Варна
- 09:52 Мащабна кампания за почистване на Варна под мотото „Мисли глобално, действай локално!“ на 27 април
- 09:49 Журналистът Димитър Стоянов нападнал и наранил служител на НАП