Рецептата на Парис Хилтън за салата Капрезе

Любопитно 07.08.2022 13:01 Снимка: ДНЕС+

Рецептата на Парис Хилтън за салата Капрезе

"Това е идеалното предястие, което не само изглежда, а и има страхотен вкус", казва Парис Хилтън, майсторейки привлекателното лятно ястие. В компанията Деми Ловато двете хващат нож и вилица, за да създадат едно наистина много лека и в същото време простичка салата. "Препоръчвам го за всеки повод", категорично заявява Парис в собствената си поредица Cooking with Paris в Netflix.

Става дума за салата Капрезе, която обаче в този вариант е не само по-цветна, но и много по-свежа.

People ни дава всичко необходимо, за да запретнем ръкави и да си направим шарено Капрезе с балсамова глазура от кухнята на Парис Хилтън. 

Снимка 583241

 

Какво ни трябва

  • ½ чаша балсамов оцет
  • 3 супени лъжици кафява захар
  • Близо 1 кг зрели средни и големи домати (различни цветове), нарязани на тънки резени
  • 1 купа около 500 мл чери домати
  • 1 чаена лъжичка морска сол
  • Около 200 грама прясна моцарела
  • ½ чаша екстра върджин зехтин
  • ½ чаена лъжичка черен пипер

Как да я приготвим

Стъпка 1

Разбъркваме заедно балсамовия оцет и кафявата захар в малка тенджера, докато захарта се разтвори. Оставяме да заври, след което намаляване топлината на котлона до ниска и оставяме сместа да къкри. Разбъркваме от време на време, докато стане гъста, сиропирана и намалена наполовина (до 1⁄3 чаша). Всичко това отнема от 15 до 18 минути. Накрая махаме от огъня и оставяме да се охлади за около 15 минути.

Стъпка 2

Подреждаме резените домати в чиния, така че леко да се застъпват. Поръсваме с 1⁄2 чаена лъжичка сол. Слагаме кръгчетата моцарела върху доматите и отново леко поръсваме с 1⁄4 чаена лъжичка сол. Най-отгоре нареждаме чери домати. Всичко поливаме с олио и охладената балсамова смес. За финал посипваме с черен пипер и малко сол. За още по-красив и завършен вид можем да поставим на върха листа босилек.

CHF CHF 1 1.99351
GBP GBP 1 2.28037
RON RON 10 3.93361
TRY TRY 100 5.60402
USD USD 1 1.80827