Репичките – зеленчукът за женско здраве

Любопитно 06.12.2021 13:21 Снимка: ДНЕС+

Репичките – зеленчукът за женско здраве

Репичките имат многостранен благоприятен ефект върху човешкия организъм, но за жените могат да се считат за идеален продукт, казва диетологът Анна Дробишева пред руски медии.

"Репичките са лечебен зеленчук. Той има антибактериални свойства, така че трябва да се консумира в по-големи количества при възпалителни процеси. Репичките са отличен продукт за жени. Той нормализира хормоналния фон, намалява болката през критичните дни на менструалния цикъл и забавя стареенето на кожата", казва експертът.

"Зеленчукът е полезен и за здравето на мъжете", продължава Дробишева. „Той повишава нивата на тестостерон и облекчава възпалението на простатата. Репичките са отлични със зелена салата, овкусени със зехтин и лимонов сок. Те също така са отлична добавка към месни ястия”, заяви Дробишева.

Диетологът добавя, че зеленчукът трябва да се изключи от менюто на хора с бъбречни заболявания и подагра. Репичките са противопоказни и за бременни жени, тъй като съдържат етерични масла, които повишават тонуса на матката./БГНЕС

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648