Продуцентът на "Карибски пирати" иска Джони Деп обратно

Любопитно 25.05.2024 18:49 Снимка: ДНЕС+

Продуцентът на "Карибски пирати" иска Джони Деп обратно

Продуцентът на "Карибски пирати" Джери Брукхаймър хвърли светлина върху съдбата на приключенския франчайз на "Дисни", пише Variety.

Той вече загатна, че поредицата ще претърпи пълен рестарт. По думите му, това ще се случи, защото е по-лесно да се съберат добри актьори, отколкото да чакаш определени такива.

Потвърдено е, че към създателите на римейка се присъединява и Джеф Натансън. Той написа сценария за "Карибски пирати: Отмъщението на Салазар (Мъртвите не говорят)", който беше и последният филм от поредицата. Той излезе през 2017 г. и беше режисиран от Йоахим Рьонинг и Еспен Сандберг.

Рестартът на франчайза за пиратите означава, че следващият филм няма да следва познатите ни и любими герои от успешните продукции

Те придобиха главозамайваща популярност, като по пътя си към върха събраха близо 4,5 млрд. долара. Всеки от филмите достигна повече от 650 млн. долара приходи. А втората част "Сандъкът на мъртвеца" и четвъртата "В непознати води", могат да се похвалят с над 1 млрд. долара приходи.

За съжаление на всички фенове, това вероятно изключва появата на Джони Деп, чиято главна роля на капитан Джак Спароу е най-характерният символ на поредицата, продължаваща десетилетие и половина. А образът стана емблематичен, превръщайки се в един от най-популярните за актьора. Зрителите са на мнение, че е невъзможно той да бъде пресъздаден по същия начин и Джони Деп завинаги си остава Джак Спароу.

Актьорът все още отсъства от Холивуд, след огромния скандал, който се заформи около съдебната битка с бившата му съпруга Амбър Хърд през 2022 година. Джери Брукхаймър обаче си го иска обратно.

"Ако зависеше от мен, той щеше да участва. Обичам го. Той е добър приятел и невероятен актьор, с уникален външен вид. Той създаде капитан Джак Спароу", заяви той.

Още през 2020 г. стана ясно, че Дисни е в начална разработка на две продукции за пирати. Един, който е свеж рестарт на познатото ни досега, воден от Марго Роби и друг, който е шестият филм от оригиналния франчайз. Той е написан от Крейг Мейзин и Тед Елиът, съсценарист на първите четири части от поредицата.

Мейзин разказва, че сценарият за "Карибски пирати 6″ е толкова странен, че е изненадан, че Дисни изобщо са го подписали.

"Представихме го и си помислихме, че няма начин да го купят, защото е прекалено странен. А те го направиха! Написахме фантастичен сценарий, но тогава започна стачката в Холивуд и всички сме в очакане какво ще се случи", разказва той.

Марго Роби разказа пред Vanity Fair през ноември 2022 г., че Дисни не се интересуват от нейния филм, в който има предимно женски персонажи. Според Брукхаймър обаче, все още има бъдеще и за двете екранизации, а ние нямаме търпение да ги видим.

CHF CHF 1 2.05617
GBP GBP 1 2.3135
RON RON 10 3.93029
TRY TRY 100 5.59171
USD USD 1 1.82532